Ez a lehető leggyorsabban elkészíthető fánk. Elég ritkán szoktam süteményt készíteni, de ma valahogy a munka után úgy vágytam valami édesre, nem beszélve arról, hogy a hűtőben lapult egy túró így neki láttam a túrófánknak. Tényleg percek alatt elkészült és amennyire gyorsan elkészült annyira finom is volt. Ehhez tényleg nem kell szakácstudomány :-).

Hozzávalók:

  • 25 dkg félzsíros túró
  • 2 db. tojás
  • 5 dkg cukor (vagy édesítőszer)
  • egy citrom reszelt héja
  • egy vaníliacukor
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A túrót egy kicsit a villa fokával összetörjük.majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a két tojást,majd gyors mozdulattal összedolgozzuk.

Egy mélyebb serpenyőben olajat forrósítunk és egy vizes kanállal  kis halmokat rakunk bele.  Vigyázzunk egyszerre ne tegyünk sokat bele ( én 5 db-t tettem).

Amikor megsült papírtörlőkendőre szedjük, és melegen porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat!