Télen gyakran készítek krumplis ételt,mely egy salátával önmagában is laktató étel. Nagyon gyorsan elkészíthető, ameddig előfőzzük a krumplit,felmelegedik a sütő, közben a sajtot le tudjuk reszelni. Valóban gyors étel.
Hozzávalók:
- kb 1 kg krumpli
- 10 dkg reszelt sajt ( trappista-füstölt)
- 1 dl tejszín
- 1 pohár ( 160ml) tejföl
- só
- 1 mokkásnál pirospaprika
- 1 tk zabpehely
- 1 diónyi vaj
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy tepsit kivajazunk,belehintjük az aljába a zabpelyhet, és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölből kis halmokat rakunk.
A paprikát összekeverjük a reszelt sajttal és ráhintjük a sajtot és 180 fokos sütőben addig sütjük ameddig szép színt kap. Kb 20 perc. ( közben figyeljük, hogy nehogy megégjen)
Remek egytál étel,de köretnek is finom
Jó étvágyat!