Télen gyakran készítek krumplis ételt,mely egy salátával önmagában is laktató étel. Nagyon gyorsan elkészíthető, ameddig előfőzzük a krumplit,felmelegedik a sütő, közben a sajtot le tudjuk reszelni. Valóban gyors étel.

Hozzávalók:

  • kb 1 kg krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt ( trappista-füstölt)
  • 1 dl tejszín
  • 1 pohár ( 160ml) tejföl
  • 1 mokkásnál pirospaprika
  • 1 tk  zabpehely
  • 1 diónyi vaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy tepsit kivajazunk,belehintjük az aljába a zabpelyhet, és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölből kis halmokat rakunk.

A paprikát összekeverjük a reszelt sajttal és ráhintjük a  sajtot és 180 fokos sütőben addig sütjük ameddig szép színt kap. Kb 20 perc. ( közben figyeljük, hogy nehogy megégjen)

DSC_0460 (Large)

Remek egytál étel,de köretnek is finom

Jó étvágyat!

DSC_0503 (Large)