Nagyon szép házi marhahúst( gyermekkorban növendéknek mondták az ilyen világos színű húst:-) ) sikerült beszereznem . Nem bírtam ki, hogy hét végéig vérjak az  elkészítésével, így hát gyorsan nekiláttam.  Harminc perc alatt elkészült a vacsoránk.

Hozzávalók:

-8-10 darab kisebb marhaszelet

-egy teáskanál mustár

-só, frissen őrölt bors

-egy közepes paradicsom

-5-6 szelet sárga paprika

-fél marék póréhagyma karikára vágva

-egy ek.liszt.

-egy tk. piros paprika

-egy szem szegfűbors

-5-6 szelet szárított vargánya

-egy ek.olaj

Elkészítés:

Kiklopfoljuk a marhaszeletet,  majd mustárral vékonyan bekenjük, frissen őrölt borssal megszórjuk,majd 10 percig pihentetjük (lehet hosszabb ideig is).

Teflon serpenyőben olajat hevítünk, közben a húst sózzuk és  beleforgatjuk a paprikás lisztbe és megsütjük mindkét oldalát. Rátesszük a paprikát, hagymát paradicsomot, a vargányát, a szegfűborsot,  majd  ráöntünk kb 1,5 dl

meleg vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Nekem 15 perc alatt vaj puha lett. Pritamin paprikával tálaltam, és rozskenyérrel ettük.

Köretként lehet krumplipürét, vagy tésztát adni:-)