Miért gyors? 🙂 Mert  20 perc alatt elkészült. 🙂  Általában szoktam a fagyaszóban megfőzött húsgombócot tárolni, hogy amikor kevés időm van gyorsan tudjak valamilyen ételt az asztalra varázsolni. Egy kis házi ételízesítős vízben előfőzöm, vagy éppen a korábban készült levesből kiveszek és nylon zacskóban , vagy műanyag tasakban lefagyasztom. Mindig teszek rá a főzőléből is.

Mai leves hozzávalói két személyre:

  • 12 db kisebb húsgombóc
  • fél tasak mirelit finomfőzelék(sárgarépa,borsó)
  • kb. 8-10  dkg csavart durum tészta
  • két csipetnyi szárított vargánya por
  • lestyán, petrezselyemzöld
  • két koktél paradicsom
  • csipetnyi sáfrány
  • só,bors
  • két evőkanál tejföl
  • két evőkanál zsírszegény tejszín

Elkészítés:
A lefagyasztott húsgombócra fél liter vizet öntünk, majd sózzuk borsozzuk és felfőzzük. Ezt követően beletesszük a mirelit zöldséget, ízesítjük  paradicsomszelettel, vargányával, lestyán levéllel, petrezselyemzölddel,beletesszük a sáfrányt.Egy-két percig főzzük csak ,majd beletesszük a tésztát és készre főzzük. Lezárjuk a lángot.
A tejfölt, a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés miatt két merítőkanál levessel felengedjük, és  belekeverjük a levesünkbe ( nem forraljuk fel!).

Forrón tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, illetve adhatunk hozzá tejfölt. Jó étvágyat!

Sáfrány helyett lehet kurkumát használni.