Miért gyors? 🙂 Mert 20 perc alatt elkészült. 🙂 Általában szoktam a fagyaszóban megfőzött húsgombócot tárolni, hogy amikor kevés időm van gyorsan tudjak valamilyen ételt az asztalra varázsolni. Egy kis házi ételízesítős vízben előfőzöm, vagy éppen a korábban készült levesből kiveszek és nylon zacskóban , vagy műanyag tasakban lefagyasztom. Mindig teszek rá a főzőléből is.
Mai leves hozzávalói két személyre:
- 12 db kisebb húsgombóc
- fél tasak mirelit finomfőzelék(sárgarépa,borsó)
- kb. 8-10 dkg csavart durum tészta
- két csipetnyi szárított vargánya por
- lestyán, petrezselyemzöld
- két koktél paradicsom
- csipetnyi sáfrány
- só,bors
- két evőkanál tejföl
- két evőkanál zsírszegény tejszín
Elkészítés:
A lefagyasztott húsgombócra fél liter vizet öntünk, majd sózzuk borsozzuk és felfőzzük. Ezt követően beletesszük a mirelit zöldséget, ízesítjük paradicsomszelettel, vargányával, lestyán levéllel, petrezselyemzölddel,beletesszük a sáfrányt.Egy-két percig főzzük csak ,majd beletesszük a tésztát és készre főzzük. Lezárjuk a lángot.
A tejfölt, a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés miatt két merítőkanál levessel felengedjük, és belekeverjük a levesünkbe ( nem forraljuk fel!).
Forrón tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, illetve adhatunk hozzá tejfölt. Jó étvágyat!
Sáfrány helyett lehet kurkumát használni.