Beköszöntött a november,de az időjárás szeptemberre emlékeztet, oly szépek még a muskátlik, nyárias hangulatot sugároznak.
Most egy nyárias salátával készítettem egy kis csirkemellet, könnyű,finom vacsora,de akár ebédre is kínálhatjuk készíthetünk mellé köretként krumplit,vagy édesburgonyát.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 tk mustár
  • 1 tk gulyáskrém ( vagy házi paprikakrém)
  • 2 ek olívaolaj  + 1 ek
  • 2 dkg vaj
  • só,bors
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés:
Megmossuk, majd lecsepegtetjük a húst, vékony szeleteket vágunk belőle. Kicsit a kés fokával megütögetjük.

Elkészítjük a pácot, a gulyáskrémet,mustárt elkeverjük a két ek olívaolajjal, frissen őrölt borssal,csipetnyi sóval.

Beleforgatjuk a húst , legalább 15 percig hagyjuk a pácban.
Egy serpenyőbe olajat  tesszük, a húst beleforgatjuk a lisztbe, majd a forró serpenyőbe tesszük, rárakjuk az olajat és  készre sütjük. ( oldalanként kb 3 perc).

Egy kis készen kapható  Ejsberg salátával, paradicsommal és kápia paprikával kínáltam.

A következő öntettel:

1 mokkáskanál mustár és gulyáskrémet joghurtba kevertem, beleaprítottam  néhány szál metélőhagymát és petrezselyemzöldet.

DSC_0882 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

Üzletben készen öntetet nem szoktam vásárolni, de a Gulyáskrémet és a Piros aranyat szoktam néha használni.