Beköszöntött a november,de az időjárás szeptemberre emlékeztet, oly szépek még a muskátlik, nyárias hangulatot sugároznak.
Most egy nyárias salátával készítettem egy kis csirkemellet, könnyű,finom vacsora,de akár ebédre is kínálhatjuk készíthetünk mellé köretként krumplit,vagy édesburgonyát.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 tk mustár
- 1 tk gulyáskrém ( vagy házi paprikakrém)
- 2 ek olívaolaj + 1 ek
- 2 dkg vaj
- só,bors
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
Megmossuk, majd lecsepegtetjük a húst, vékony szeleteket vágunk belőle. Kicsit a kés fokával megütögetjük.
Elkészítjük a pácot, a gulyáskrémet,mustárt elkeverjük a két ek olívaolajjal, frissen őrölt borssal,csipetnyi sóval.
Beleforgatjuk a húst , legalább 15 percig hagyjuk a pácban.
Egy serpenyőbe olajat tesszük, a húst beleforgatjuk a lisztbe, majd a forró serpenyőbe tesszük, rárakjuk az olajat és készre sütjük. ( oldalanként kb 3 perc).
Egy kis készen kapható Ejsberg salátával, paradicsommal és kápia paprikával kínáltam.
A következő öntettel:
1 mokkáskanál mustár és gulyáskrémet joghurtba kevertem, beleaprítottam néhány szál metélőhagymát és petrezselyemzöldet.
Jó étvágyat kívánok!
Üzletben készen öntetet nem szoktam vásárolni, de a Gulyáskrémet és a Piros aranyat szoktam néha használni.