Van úgy, hogy nagyon gyorsan kell valamit készíteni:-), ez a leves olyan és mégis finom. Téli időben jól esik egy tál, vagy akár két tál leves. Ez olyan amit diétázók,cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 vöröshagyma
- 4-5 db karfiolrózsa
- 25 dkg csirkemellfilé
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl -s pohár zöldborsó
- só
- egy mokkáskanál őrölt fekete bors
- petrezselyemzöld,lestyán
- paradicsom,paprika
Elkészítés:
Az összes zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret és a hagymát kockákra vágjuk .
A csirkemellet a zöldségekhez hasonló nagyságú kockákra vágjuk.
Egy fazékba tesszük az olajat kissé megforrósítjuk, majd az előkészített zöldségeket,húst rádobjuk.Ízesítjük sóval,borssal,lestyán levéllel,beletesszük a paradicsomot, a paprikát,letyánt
Kb 3-4 percig piríttatjuk, majd 1 liter vízzel fölöntjük,alacsony hőfokon főzzük Hozzáadjuk a karfiolt, a borsót . Készre főzzük kis lángon:
A fölaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.