Van úgy, hogy nagyon gyorsan kell valamit készíteni:-), ez a leves olyan és mégis finom. Téli időben jól esik egy tál, vagy akár két tál leves. Ez olyan amit diétázók,cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • 3  db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 4-5 db karfiolrózsa
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl -s pohár zöldborsó
  • egy mokkáskanál őrölt fekete bors
  • petrezselyemzöld,lestyán
  • paradicsom,paprika

Elkészítés:
Az összes zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret és a hagymát  kockákra vágjuk .
A csirkemellet a zöldségekhez hasonló nagyságú kockákra vágjuk.

Egy fazékba tesszük az  olajat  kissé megforrósítjuk, majd az előkészített zöldségeket,húst  rádobjuk.Ízesítjük sóval,borssal,lestyán levéllel,beletesszük a paradicsomot, a paprikát,letyánt
Kb  3-4 percig piríttatjuk, majd  1 liter vízzel fölöntjük,alacsony hőfokon főzzük Hozzáadjuk a karfiolt, a  borsót . Készre főzzük kis lángon:

A fölaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

DSC_0342 (Large)