Legtöbbször marhahúsból szoktam gulyást készíteni,de természetesen a sertésből is finom.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 5-6 db szárított vargánya
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 1 közepes db zeller
  • 5-6 közepes nagyságú krumpli
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 3 ek. fehér,  2 csapott ek .rozsliszt
  • 2 tk. pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 közepes db paprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi szemes kömény ( ez kimaradhat)

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk  a piros fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt és felöntjük vízzel.

Majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget  sárgarépát, petrezselymet,zellert és a szárított vargányát.
Amikor már majdnem puha a hús, és a zöldségek hozzáadjuk a felkockázott krumplit.

Közben a  tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe, és még pár percig tovább főzzük.

Forrón tálaljuk, lehet mellé adni csípős paprikát.

Jó étvágyat kívánok!