Legtöbbször marhahúsból szoktam gulyást készíteni,de természetesen a sertésből is finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 5-6 db szárított vargánya
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 közepes db zeller
- 5-6 közepes nagyságú krumpli
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 db tojás
- 3 ek. fehér, 2 csapott ek .rozsliszt
- 2 tk. pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes db paprika
- 1 közepes db paradicsom
- 1 ek. napraforgó olaj
- 1 mokkáskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi szemes kömény ( ez kimaradhat)
Elkészítés:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk a piros fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt és felöntjük vízzel.
Majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget sárgarépát, petrezselymet,zellert és a szárított vargányát.
Amikor már majdnem puha a hús, és a zöldségek hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
Közben a tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk, és belecsipkedjük a levesbe, és még pár percig tovább főzzük.
Forrón tálaljuk, lehet mellé adni csípős paprikát.
Jó étvágyat kívánok!