Csodás időnk volt ma,kint ebédeltünk. Igyekeztem gyorsan elkészíthető ebédet készíteni. 🙂
A cukkini a sárgarépával remek páros,de egy kis napraforgó maggal megspékelve még finomabb. Érdekes egy körettel mennyi étel tálalható,illetve mennyi étel variálható.
Most grillezett tarjával mutatom:
Tarja 2 személyre
Hozzávalók:
- 4 kisebb szelet tarja
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
A húst megmosom , leitatom a vizet róla,kicsit kiklopfolom.
Elkészítem a pácot, a mustárt összekeverem az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a frissen örölt borssal. A húst beleforgatom és lefóliázva hűtőbe teszem. Nálam 24 órát pácolódott.
Másnap sózom és elektromos grillsütőben készre sütöm.
Sárgarépás-cukkini
Hozzávalók:
- 1 db bébi cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 ek. napraforgómag
- egy gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk (joulienre).
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a napraforgó magot és kicsit pirítjuk. Ezt követően rádobjuk a sárgarépát, csipetnyi sóval és egy gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük és 2-3 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, majd beletesszük a cukkinit csak 1-2 percig sütjük, hogy roppanós legyen. Ha nem engedne folyadékot lehet egy teáskanálnyi vizet ráönteni,de csak roppanósra kell sütni.
A hússal kínáljuk. Én még krumplipürével gazdagítottam,így kiadós finom ebéd volt.
Jó étvágyat kívánok!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/grillezett-tarja-sargarepas-cukkinivel/ […]