Csodás időnk volt ma,kint ebédeltünk. Igyekeztem gyorsan elkészíthető ebédet készíteni. 🙂
A cukkini a sárgarépával remek páros,de egy kis napraforgó maggal megspékelve még finomabb. Érdekes egy körettel mennyi étel tálalható,illetve mennyi étel variálható.

Most grillezett tarjával mutatom:

Tarja 2 személyre

Hozzávalók:

  • 4 kisebb szelet tarja
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

letöltés

Elkészítés:

A húst megmosom , leitatom a vizet róla,kicsit kiklopfolom.
Elkészítem a pácot, a mustárt összekeverem az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a frissen örölt borssal. A húst beleforgatom és lefóliázva hűtőbe teszem. Nálam 24 órát pácolódott.

Másnap sózom és elektromos grillsütőben készre sütöm.

Sárgarépás-cukkini

Hozzávalók:

  • 1 db bébi cukkini
  •  2 db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. napraforgómag
  • egy gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk (joulienre).

DSC_0190 (Large)
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a  napraforgó magot és kicsit pirítjuk. Ezt követően rádobjuk  a sárgarépát, csipetnyi sóval  és egy gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük és 2-3 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, majd beletesszük a cukkinit csak 1-2 percig sütjük, hogy roppanós legyen. Ha nem engedne folyadékot lehet egy teáskanálnyi vizet ráönteni,de csak roppanósra kell sütni.

A hússal kínáljuk. Én még krumplipürével gazdagítottam,így kiadós finom ebéd volt.

DSC_0245 (Large)

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0279 (Large)