Karácsonykor készült.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 12   szelet mozzarella
  • egy fél kapia paprika
  • egy kisebb lila hagyma
  • 6 db. brokkoli rózsa
  • só,őrölt bors
  • egy teáskanál  olaj
  • egy evőkanál vaj
  • egy teáskanál csirkefűszer keverék( tartósítószermentes)

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, leitatjuk a vizet róla, majd szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal.

A hagymát apróra vágjuk, a paprikát hosszabb csíkokra.

 

Egy serpenyőben egy teáskanál olajon és egy teáskanálnyi vajon megdinszteljük a darabokra vágott hagymát és a csíkokra vágott kápia paprikát.

Egy kicsit előfőzzük a brokkolit is, én éppen a tűzhelyen készülő zöldséglevesbe tettem bele,de csak két percre.

Egy alufóliát megolajazunk majd, a csirkemell filét megszórjuk a csirkefűszerrel, és ráfektetjük a fóliára.

A hús szeletekre teszünk 3 szelet mozzarellát,majd rárakjuk a a brokkoli rózsákat, köré tesszük a kápia paprikát , olyan módon hogy a paprika csíkok párhuzamosan legyenek a hússal,és a hagymás masszát is rátesszük,majd befedjük három szelet mozzarellával.

Szorosan felgöngyöljük a fóliával, végeit jól betekerjük, mint a szaloncukrot. A másik szelettel is hasonlóan járunk el.Vizet forralunk és beletesszük a lobogó vízbe 5 percre.
Majd kiemeljük és fóliázott tepsibe rakjuk, köré öntünk egy dl körüli forró vizet és 180 fokos sütőbe tesszük. kb. 25 percig a fóliában sütjük, majd kinyitjuk a fóliát és olvasztott vajjal ecsettel megkenjük a húst és

visszatesszük a sütőbe, rápirítunk egy kicsit. Párolt zöldséggel,vagy krumplipürével táljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!