Karácsonykor készült.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 12 szelet mozzarella
- egy fél kapia paprika
- egy kisebb lila hagyma
- 6 db. brokkoli rózsa
- só,őrölt bors
- egy teáskanál olaj
- egy evőkanál vaj
- egy teáskanál csirkefűszer keverék( tartósítószermentes)
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, leitatjuk a vizet róla, majd szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal.
A hagymát apróra vágjuk, a paprikát hosszabb csíkokra.
Egy serpenyőben egy teáskanál olajon és egy teáskanálnyi vajon megdinszteljük a darabokra vágott hagymát és a csíkokra vágott kápia paprikát.
Egy kicsit előfőzzük a brokkolit is, én éppen a tűzhelyen készülő zöldséglevesbe tettem bele,de csak két percre.
Egy alufóliát megolajazunk majd, a csirkemell filét megszórjuk a csirkefűszerrel, és ráfektetjük a fóliára.
A hús szeletekre teszünk 3 szelet mozzarellát,majd rárakjuk a a brokkoli rózsákat, köré tesszük a kápia paprikát , olyan módon hogy a paprika csíkok párhuzamosan legyenek a hússal,és a hagymás masszát is rátesszük,majd befedjük három szelet mozzarellával.
Szorosan felgöngyöljük a fóliával, végeit jól betekerjük, mint a szaloncukrot. A másik szelettel is hasonlóan járunk el.Vizet forralunk és beletesszük a lobogó vízbe 5 percre.
Majd kiemeljük és fóliázott tepsibe rakjuk, köré öntünk egy dl körüli forró vizet és 180 fokos sütőbe tesszük. kb. 25 percig a fóliában sütjük, majd kinyitjuk a fóliát és olvasztott vajjal ecsettel megkenjük a húst és
visszatesszük a sütőbe, rápirítunk egy kicsit. Párolt zöldséggel,vagy krumplipürével táljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!