Sajttal-spenóttal-medvehagymával göngyölt tejszínes csirkemell, valahogy így lenne a címe 🙂 Természetesen lehet készíteni spenóttal, fokhagymával, vagy metélőhagymával:-), mindenkinek a fantáziájára van bízva,hogy mivel töltse, no és arra,hogy mi van épp a hűtőben.

Hozzávalók két személyre:

  • két csirkemell filé
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 db.spenót levél, 2-3 levél medvehagyma
  • diónyi vaj
  • 2  db.Medvesajt
  • két  evőkanál olívaolaj
  • 4-5 szelet szárított vargánya
  • egy csapott evőkanál rozsliszt
  • egy mokkáskanál édes nemes piros paprika

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük a vizet róla, majd zsebet vágunk a húsba. Egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk , borsozzuk.
Kiterítjük a húst ráfektetjük a spenót levelet, rátesszük a kettőbe vágott Medve sajtot, majd megszórjuk apróra vágott medvehagymával.
Két-két  fogpiszkálóval megtűzzük a húst. Egy papírtörlőre tesszük a lisztet és a paprikát, jól összekeverjük,majd belehempergetjük a húst.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és rátesszük a csirkét, elősütjük. Egy tálat kivajazunk és ebbe beletesszük az elősütött húst,  ráöntjük a tejszínt, mellé tesszük a szárított vargányát.
Lefóliázzuk a tetejét és betesszük 180 fokod  sütőbe.

A fólia alatt kb 20 percig pároljuk,majd a megmaradt vajjal bekenjük és megpirítjuk a húst. Tálalás előtt a fogvájót kihúzzuk, és  forrón kínáljuk.

Mi krumplipürével, párolt brokkolival és paradicsom salátával ettük.

Jó étvágyat!