Sajttal-spenóttal-medvehagymával göngyölt tejszínes csirkemell, valahogy így lenne a címe 🙂 Természetesen lehet készíteni spenóttal, fokhagymával, vagy metélőhagymával:-), mindenkinek a fantáziájára van bízva,hogy mivel töltse, no és arra,hogy mi van épp a hűtőben.
Hozzávalók két személyre:
- két csirkemell filé
- 1,5 dl tejszín
- 2 db.spenót levél, 2-3 levél medvehagyma
- diónyi vaj
- 2 db.Medvesajt
- két evőkanál olívaolaj
- 4-5 szelet szárított vargánya
- egy csapott evőkanál rozsliszt
- egy mokkáskanál édes nemes piros paprika
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük a vizet róla, majd zsebet vágunk a húsba. Egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk , borsozzuk.
Kiterítjük a húst ráfektetjük a spenót levelet, rátesszük a kettőbe vágott Medve sajtot, majd megszórjuk apróra vágott medvehagymával.
Két-két fogpiszkálóval megtűzzük a húst. Egy papírtörlőre tesszük a lisztet és a paprikát, jól összekeverjük,majd belehempergetjük a húst.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és rátesszük a csirkét, elősütjük. Egy tálat kivajazunk és ebbe beletesszük az elősütött húst, ráöntjük a tejszínt, mellé tesszük a szárított vargányát.
Lefóliázzuk a tetejét és betesszük 180 fokod sütőbe.
A fólia alatt kb 20 percig pároljuk,majd a megmaradt vajjal bekenjük és megpirítjuk a húst. Tálalás előtt a fogvájót kihúzzuk, és forrón kínáljuk.
Mi krumplipürével, párolt brokkolival és paradicsom salátával ettük.
Jó étvágyat!