Ötlet a hétvégéről megmaradt ételek újrahasznosításához :-).
Én általában hétvégén több fajta ételt készítek, így mindenből marad egy kevés:-)
A vasárnapi ebédhez a krumplin és cukkinis ragun kívül rizibizit is készítettem, szombaton pedig gombás ragulevest, illetve tojásos gombát készítettem, megmaradt egy fél darab csirkemell filém, ebből hoztam össze a vacsorát, illetve a holnapi ebédünket 🙂
Rizibizi készítés gyorsan 🙂
Hozzávalók:
- 1 tasak vegyes mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
- 1/2 paprika
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl-es pohár jázmin rizs
- 1 csokor petrezselyem, egy csipetnyi szárított lestyán por
Elkészítés:
A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.
A z olajba dobjuk a póré hagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,rászórjuk a lestyánt, beletesszük a mirelit zöldséget , majd ráöntünk kb. 1 dl.vizet és 5 percig pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyem zölddel bőven megszórjuk, egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.
Gomba készítése:
- 1-2 nagy csiperke gomba
- 1 ek. oliva olaj
- 1 kisebb darab póré hagyma
- 1-2 szelet sárga és piros paprika
- só ,bors, petrezselyemzöld
Elkészítés:
Vágjuk fel a hagymát, paprikát és pirítsuk meg az olajon, sózzuk, borsozzuk.
Közben a gombát is daraboljuk fel, majd adjuk a hozzá, és szórjuk meg petrezselyemzölddel. Hagyjuk kicsit főni, míg összefonnyadnak a darabok és levet eresztenek. A végén,ha szükség utána ízesítünk.
Csirkemell kockák elkészítése:
A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és szárított lestyánporral megszórjuk és állni hagyjuk. Fél órai pihentetés után olajon hirtelen megsütjük.
Már csak össze kellett keverni a három alkotóelemet a rizibizit, a gombát és a húst és felforrósítani.
Salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!