Ötlet a  hétvégéről megmaradt ételek újrahasznosításához :-).
Én általában hétvégén több fajta ételt készítek, így mindenből marad egy kevés:-)

A vasárnapi ebédhez a krumplin és  cukkinis ragun kívül  rizibizit  is készítettem, szombaton pedig gombás ragulevest, illetve tojásos gombát készítettem, megmaradt egy fél darab csirkemell filém, ebből hoztam össze a vacsorát, illetve a holnapi ebédünket 🙂

Rizibizi készítés gyorsan 🙂

Hozzávalók:

  • 1 tasak vegyes  mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
  • 1/2  paprika
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 evőkanál  olaj
  • 2 dl-es  pohár jázmin rizs
  • 1 csokor petrezselyem, egy csipetnyi szárított lestyán por

Elkészítés:

A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.

A z olajba  dobjuk a póré hagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk,  sózzuk, borsozzuk,rászórjuk a lestyánt,  beletesszük a mirelit zöldséget , majd  ráöntünk  kb. 1 dl.vizet és  5 percig  pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyem zölddel bőven megszórjuk, egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.

Gomba készítése:

  • 1-2 nagy csiperke gomba
  • 1 ek. oliva olaj
  • 1 kisebb darab póré hagyma
  • 1-2 szelet sárga és piros paprika
  • só ,bors, petrezselyemzöld

Elkészítés:
Vágjuk fel a hagymát, paprikát és  pirítsuk meg  az olajon, sózzuk, borsozzuk.
Közben a gombát is daraboljuk fel, majd adjuk a hozzá, és  szórjuk meg petrezselyemzölddel. Hagyjuk kicsit főni, míg összefonnyadnak a darabok és levet eresztenek. A végén,ha szükség utána ízesítünk.

Csirkemell kockák elkészítése:

A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és  szárított lestyánporral megszórjuk és állni hagyjuk.  Fél órai pihentetés után olajon hirtelen megsütjük.

Már csak össze kellett keverni a  három alkotóelemet a rizibizit, a gombát és a húst és felforrósítani.

Salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!