Hozzávalók:
50 dkg pillangó tészta
50 dkg gomba
35 dkg sonka
5 dkg tisztított napraforgó mag
1 fej vöröshagyma
25-30 dkg mozzarella
reszelt parmezánsajt
3 ágacska kakukkfű
1 csokor bazsalikom
1 kk apróra vágott rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
balzsamecet
fehérborecet
só, fehér bors
kevés feta sajt a tetejére
Elkészítés:
A tésztát olívaolajos vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és félretesszük hűlni.
A vöröshagymát finomra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát sonkát, sózzuk, borsozzuk, pároljuk.
A pestóhoz összemixelünk 1 csokor friss bazsalikomot a fokhagymával, a napraforgó maggal, kevés sóval, és 1 dl olívaolajjal. Ha nem túl krémes a mixelés után, még adhatunk hozzá olajat.
A paradicsomot cikkekre vágjuk, a hozzá hasonló méretűre vágott mozzarella sajtot keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, a gombát, a sonkát és a pestót, majd alaposan összekeverjük.
Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, némi borecettel, és néhány csepp balzsamecettel.
Nagyon finom, de nekünk cukorbetegeknek jól ki kell mérni és számolni a szénhidrát miatt. Igaz, leginkább csak a tésztában van.
Köszi a receptet kedves Gabriella
Kevesebb hozzávalóból is elkészíthető. Ugye Gabriella ?