Nagyon elmaradtam a receptek lejegyzésével, ezt már korábban készítettem,de mindenképpen szeretném megmutatni,mivel egyszerűen el készíthető,kiadós étel és szinte mindenkinek ízlik.

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 5-6 db csiperke gomba
  • 1 kisebb póréhagyma
  • egy csokor petrezselyem zöld
  • 2 ek. olaj
  • 1 evőkanál házi készítésű őrölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl tej

Elkészítés:
A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet róla  ujjnyi vastag szeleteket vágunk ,majd sózzuk- borsozzuk.
Felaprítjuk a hagymát, a gombákat.
A pirospaprikát összekeverjük egy evőkanál liszttel, és a hús szeleteket beleforgatjuk.

A serpenyőben felhevítjük az olajat,majd mkét oldalát elősütjük, oldalanként csak 1-1,5 perc.

Ráhintjük a felkarikázott póréhagymát, gombát és  az őrölt pirospaprikát ( házi készítésű ,sóval van eltéve)paradicsomot.  Jól összeforgatjuk,meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt pirítjuk.
Rátesszük a feldarabolt paradicsomot. Ráöntünk  1,5 dl forró vizet (vagy húslevest) és fedő alatt  kb.15 percig pároljuk.

Egy tálban elkészítjük a habarást. A tejfölt, joghurtot  csomómentesre keverjük  a liszttel, tejjel hígítjuk. Egy merítőkanál zaftot kiemelünk, hozzákeverjük a tejfölös habaráshoz,majd folyamatos keverés közben a húshoz adjuk. Amikor felforr lezárjuk a lángot.

A készítés folyamata:

ös

Nokedlivel kínáljuk.

Nokedli készítése itt:https://blog.keva.hu/recept/juhturos-nokedli/

DSC_0247 (Large)
Jó étvágyat kívánok!