Nagyon elmaradtam a receptek lejegyzésével, ezt már korábban készítettem,de mindenképpen szeretném megmutatni,mivel egyszerűen el készíthető,kiadós étel és szinte mindenkinek ízlik.
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- 5-6 db csiperke gomba
- 1 kisebb póréhagyma
- egy csokor petrezselyem zöld
- 2 ek. olaj
- 1 evőkanál házi készítésű őrölt fűszerpaprika
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- őrölt bors
- 1 db paradicsom
- 1 dl tejföl
- 1,5 dl joghurt
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl tej
Elkészítés:
A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet róla ujjnyi vastag szeleteket vágunk ,majd sózzuk- borsozzuk.
Felaprítjuk a hagymát, a gombákat.
A pirospaprikát összekeverjük egy evőkanál liszttel, és a hús szeleteket beleforgatjuk.
A serpenyőben felhevítjük az olajat,majd mkét oldalát elősütjük, oldalanként csak 1-1,5 perc.
Ráhintjük a felkarikázott póréhagymát, gombát és az őrölt pirospaprikát ( házi készítésű ,sóval van eltéve)paradicsomot. Jól összeforgatjuk,meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt pirítjuk.
Rátesszük a feldarabolt paradicsomot. Ráöntünk 1,5 dl forró vizet (vagy húslevest) és fedő alatt kb.15 percig pároljuk.
Egy tálban elkészítjük a habarást. A tejfölt, joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, tejjel hígítjuk. Egy merítőkanál zaftot kiemelünk, hozzákeverjük a tejfölös habaráshoz,majd folyamatos keverés közben a húshoz adjuk. Amikor felforr lezárjuk a lángot.
A készítés folyamata:
Nokedlivel kínáljuk.
Nokedli készítése itt:https://blog.keva.hu/recept/juhturos-nokedli/