Egy kicsit olyan lett a blog, mintha vegetáriánus konyhát vezetnék (igaz két napja nem ettem húst :-), szóval kevesebb húsos ételt hoztam,de a nyár a zöldségekről szól. Valójában az alábbi recept télen-nyáron készíthető,mert van hozzá alapanyag. A krumplis receptek nagyon kedveltek.
Arra azért figyelni kell,hogy cukorbeteg 20 dkg-nál nagyobb mennyiséget egy étkezés alkalmával ne egyen.
Hozzávalók:
- 4 db krumpli ( kb 15 dkg)
- 1 ek juhturó
- 1 tasak mozzarella
- 1 db újhagyma
- 2 db csiperke gomba,2 db kisebb vargánya(mirelit)
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk pirospaprika
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- néhány szelet kápia paprika
Elkészítés:
A krumplit jól megmossuk, és megfőzzük.
Amíg a krumpli fő elkészítjük a feltétet. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajon ( én az aszalt paradicsomról öntöttem) rátesszük az apróra vágott hagymát,sózzuk és üvegesre dinszteljük,hozzáadjuk az apróra vágott gombát és megdinszteljük.Petrezselyemzölddel meghintjük. Egy krumplit szétnyomkodunk és hozzáadjuk a a masszához.
Egy tepsibe tesszük , majd rárakjuk a feltétet, tetejére juhsajtot ,és mozzarellát tépkedünk. Egy szelet kápia paprikával betakarjuk. 180 fokos sütőbe tesszük,és készre sütjük.
Együtt készültek töltött gombafejek is:
https://blog.keva.hu/recept/krumplival-toltott-gombafejek/
Jó étvágyat kívánok!