Egy kicsit olyan lett a blog, mintha vegetáriánus konyhát vezetnék (igaz két napja nem ettem húst :-), szóval kevesebb húsos ételt hoztam,de a nyár a zöldségekről szól. Valójában az alábbi recept télen-nyáron készíthető,mert van hozzá alapanyag. A krumplis receptek nagyon kedveltek.
Arra azért figyelni kell,hogy  cukorbeteg 20 dkg-nál nagyobb mennyiséget egy étkezés alkalmával ne egyen.
Hozzávalók:

  • 4 db krumpli ( kb 15 dkg)
  • 1 ek juhturó
  • 1 tasak mozzarella
  • 1 db újhagyma
  • 2 db csiperke gomba,2 db kisebb vargánya(mirelit)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • néhány szelet kápia paprika

Elkészítés:
A krumplit jól megmossuk, és megfőzzük.
Amíg a krumpli fő elkészítjük a feltétet. Egy lábasban egy evőkanál olívaolajon ( én az aszalt paradicsomról öntöttem) rátesszük az apróra vágott hagymát,sózzuk és üvegesre dinszteljük,hozzáadjuk  az apróra vágott gombát és megdinszteljük.Petrezselyemzölddel meghintjük. Egy krumplit szétnyomkodunk és hozzáadjuk a a masszához.

Egy tepsibe tesszük , majd rárakjuk  a feltétet, tetejére juhsajtot ,és mozzarellát tépkedünk. Egy szelet kápia paprikával betakarjuk.  180 fokos sütőbe tesszük,és készre sütjük.

DSC_0625 (Large)

Együtt készültek töltött gombafejek is:

 

https://blog.keva.hu/recept/krumplival-toltott-gombafejek/

DSC_0701 (Large)

Jó étvágyat kívánok!