Sokszor amikor nem tudjuk, hogy mit is főzzünk, olyankor lesz a legsikeresebb az ételünk 🙂 . A mai ebédhez felhasználtam mindent amit a hűtőben találtam, és egy hihetetlen finom íz kerekedett ki belőle,
amolyan tepsis egy tál étel.
Most felénk rengeteg szegfűgomba van (tyúkgomba), bátran merem ajánlani ezt a receptet, merjünk eltérni a gombapaprikástól és a tojásos gombától ( persze az is finom,de már kétszer is készítettem azt a héten).
Hozzávalók:
- 250 gramm penne tészta (teljes kiőrlésű lisztből)
- egy nagy bögre ( 3 dl ) szegfűgomba
- egy fej hagyma
- egy csokor petrezselyem zöld
- egy paradicsom
- egy evőkanál olaj
- egy diónyi vaj
- 2 dl zsírszegény tejszín
- 2 dl 12 %-os tejföl
- egy tömlős krémsajt
- egy tojás
- két evőkanál reszelt parmezán
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük, ( én szoktam a hagymára sót szórni,mert akkor nem ég le) erre rátesszük a megtisztított gombát és nagy lángon megdinszteljük, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Közben egy lábasban kifőzzük a tésztát, de csak roppanósra, ahogy az olaszok mondanák”al dente” :-). ( ne csepegtessük le túlságosan,illetve ne öblítsük le hideg vízzel a tésztát), Feltörjük a tojást és kikeverjük a krémsajttal, és a tejföllel , az egyik evőkanál reszelt parmezánt is beletesszük , majd hozzáadjuk a tejszínt, egy kicsit megsózzuk, jól elkeverjük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe tesszük a tészta felét, majd rárakjuk a dinsztelt gombát, utána a tészta másik felét, végül nyakon öntjük a tejfölös masszával. A tetejére paradicsomot szelünk, illetve szórunk rá frissen vágott petrezselyemzöldet. Forró sütőbe tesszük, addig sütjük amíg a teteje kezd megpirulni . Ekkor rászórunk még egy kis parmezánt és egy pillanatra visszatoljuk a sütőbe. ( én 180 fokon , légkeveréses programon kb.30 percig sütöttem. petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal díszítve táljuk.
Jó étvágyat!
Önmagában is finom,de lehet hozzá enni salátát, mi frissen savanyított káposztával ettük.