Elég sokszor készítek muffint, már több fajtát készítettem , sok fajta zöldségből , halból és mindenik ízlett a családomnak. Ma penne tésztával próbálkoztam, mivel maradt dinsztelt vargányám és szerettem volna felhasználni, illetve kipróbálni :-). Természetesen más gombával is elkészíthető, és ami jó , hogy tízóraira is becsomagolható. Fázisfotók fent a képre kattintva megtalálhatók.
Hozzávalók:
- 15 dkg Don Francesco durum penne tészta
- 2 evőkanál dinsztelt vargánya ( kb 4-5 közepes nagyságú vargányából készült, olajon a hagymát megdinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és petrezselyem zölddel megszórjuk és pirítjuk)
- 1 tömlős krémsajt
- 1,5 dl 12 %-os tejföl
- 2 evőkanál parmezán
- olaj a muffin papír kikenéséhez
- diónyi vaj
- 8-10 szelet paradicsom
- só, apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a penne tésztát, de csak roppanósra, leszűrjük, majd visszatesszük a lábasba , és rárakjuk a vajat , az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összerázzuk. Közben bekapcsoljuk a sütőt. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a krémsajttal, a parmezán felével, 1 evőkanál vizet adhatunk hozzá a tészta főzőlevéből.
Kiolajazott muffin papírba kanállal belerakjuk a penne tésztát, rátesszük a gombát egyenletesen elosztva, teszünk rá 2-3 szelet paradicsomot, majd rákanalazzuk az öntetet. Forró sütőbe tesszük és addig sütjük ameddig megpirul a teteje ( kb 20 perc, 180 fokon légkeveréses fokozaton). Rászórjuk a maradék parmezánt és visszatoljuk egy kicsit a sütőbe, annyi időre csak , hogy ráolvadjon a tetejére a parmezán.
Jó étvágyat!
Tízóraira is csomagolható, mert hidegen is finom.