Elég sokszor készítek muffint, már több fajtát készítettem , sok fajta zöldségből , halból és mindenik  ízlett a családomnak. Ma penne tésztával próbálkoztam, mivel maradt dinsztelt vargányám és szerettem volna felhasználni, illetve kipróbálni :-). Természetesen más gombával is elkészíthető, és ami jó , hogy  tízóraira is becsomagolható. Fázisfotók fent  a képre kattintva megtalálhatók.

Hozzávalók:

  • 15 dkg Don Francesco durum penne tészta
  • 2  evőkanál dinsztelt vargánya ( kb 4-5 közepes nagyságú vargányából készült, olajon  a hagymát megdinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és petrezselyem zölddel megszórjuk  és pirítjuk)
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1,5 dl 12 %-os tejföl
  • 2 evőkanál parmezán
  • olaj a muffin papír kikenéséhez
  • diónyi vaj
  • 8-10 szelet paradicsom
  • só, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a penne tésztát, de  csak roppanósra, leszűrjük,  majd visszatesszük a lábasba , és rárakjuk a vajat , az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összerázzuk. Közben bekapcsoljuk a sütőt. Egy tálban elkeverjük a tejfölt a krémsajttal, a parmezán felével, 1 evőkanál vizet adhatunk hozzá a tészta főzőlevéből.

Kiolajazott muffin papírba kanállal belerakjuk  a penne tésztát, rátesszük a gombát egyenletesen elosztva,  teszünk rá 2-3 szelet paradicsomot, majd rákanalazzuk az öntetet. Forró sütőbe tesszük és addig sütjük ameddig megpirul a teteje ( kb 20 perc, 180 fokon  légkeveréses fokozaton). Rászórjuk a maradék parmezánt és visszatoljuk egy kicsit a sütőbe, annyi időre csak , hogy ráolvadjon a tetejére a parmezán.
Jó étvágyat!

Tízóraira is csomagolható, mert hidegen is finom.