A gomba számtalan változatban elkészíthető ízletes és laktató étel. Ma egy gyorsan összedobható zabpelyhes lepényt hoztam. Reggelinek,de akár egy főzelék feltétjének is kiváló.
Az utóbbi időben ismét lassabban mennek a recept lejegyzések.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál dinsztelt gomba (apróra vágott)
  • 2 db kisebb tojás
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • bors, só
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek olaj és és diónyi  vaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojást feltörjük villával habosra keverjük, ízesítjük sóval,borssal,belerakjuk a gombát, a zabpelyhet és a sajtot.

Adunk hozzá petrezselyemzöldet és összekeverjük.

Közben olajat hevítünk,beletesszük a vajat és evőkanállal  belerakjuk a gombás masszát, a kanállal megnyomkodjuk kis lepényeket készítünk. oldalanként 2-3 percig sütjük.

dsc_0877-large
Forrón reszelt sajttal kínáljuk.

Dinsztelt gomba így készül:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon , egy kis diónyi  vajon, csipet sóval megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a felaprított csiperkegombát,laskagombát, meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt pirítjuk. Sokféleképpen felhasználható a dinsztelt gomba.