A gomba számtalan változatban elkészíthető ízletes és laktató étel. Ma egy gyorsan összedobható zabpelyhes lepényt hoztam. Reggelinek,de akár egy főzelék feltétjének is kiváló.
Az utóbbi időben ismét lassabban mennek a recept lejegyzések.
Hozzávalók:
- 4 evőkanál dinsztelt gomba (apróra vágott)
- 2 db kisebb tojás
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál reszelt sajt
- bors, só
- petrezselyemzöld
- 2 ek olaj és és diónyi vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást feltörjük villával habosra keverjük, ízesítjük sóval,borssal,belerakjuk a gombát, a zabpelyhet és a sajtot.
Adunk hozzá petrezselyemzöldet és összekeverjük.
Közben olajat hevítünk,beletesszük a vajat és evőkanállal belerakjuk a gombás masszát, a kanállal megnyomkodjuk kis lepényeket készítünk. oldalanként 2-3 percig sütjük.
Forrón reszelt sajttal kínáljuk.
Dinsztelt gomba így készül:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon , egy kis diónyi vajon, csipet sóval megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a felaprított csiperkegombát,laskagombát, meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt pirítjuk. Sokféleképpen felhasználható a dinsztelt gomba.