Többféleképpen lehet a lencsét is elkészíteni,remek őszi, illetve téli étel,mely variálható . A mai recept alapötlete Ágikától van(Agnesa Zuck Koničeková),melyet nagyon köszönök. Mint mindig átvariálom a recepteket,most az én változatomat mutatom.
Hozzávalók:
- egy doboz lencsekonzerv ( 360 ml)
- 7-8 db csiperke, 2-3 db vargánya
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 2-3 szelet paprika
- 1 evőkanál paradicsom sűrítmény
- 1 tk méz ( vagy édesítőszer)
- 1 tk teljes kiőrlésű liszt
- csipet csili
- petrezselyemzöld
- ecetes tárkony
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:A hagymát apróra vágjuk, a paprikát is ,majd olívaolajon megdinszteljük,erre rakjuk a feldarabolt gombát és addig pirítjuk ameddig a feles folyadék elpárolódik. Sózzuk, borsozzuk,meghintjük petrezselyemzölddel. Meghintjük liszttel, hozzákeverjük a paradicsompürét, mézet,csilit, ráöntünk 1 dl hideg vizet, majd belekeverjük a lencsét. Kiforraljuk ízesítjük apróra vágott tárkonnyal ( két csipetnyi kb).Ha sűrű hígítjuk vízzel.
Önmagában is nagyon finom,de lehet gerslivel kínálni. Természetesen tovább variálható.
Jó étvágyat kívánok!