Többféleképpen lehet a lencsét is elkészíteni,remek őszi, illetve téli étel,mely variálható . A mai recept alapötlete Ágikától  van(Agnesa Zuck Koničeková),melyet nagyon köszönök. Mint mindig átvariálom a recepteket,most az én változatomat mutatom.

Hozzávalók:

  • egy doboz lencsekonzerv ( 360 ml)
  • 7-8 db csiperke, 2-3  db vargánya
  • 1 közepes nagyságú hagyma
  • 2-3 szelet paprika
  • 1 evőkanál paradicsom sűrítmény
  • 1 tk méz ( vagy édesítőszer)
  • 1 tk teljes kiőrlésű liszt
  • csipet csili
  • petrezselyemzöld
  • ecetes tárkony
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:A hagymát apróra vágjuk, a paprikát is ,majd olívaolajon megdinszteljük,erre rakjuk a feldarabolt gombát és addig pirítjuk ameddig a feles folyadék elpárolódik. Sózzuk, borsozzuk,meghintjük petrezselyemzölddel. Meghintjük liszttel, hozzákeverjük a paradicsompürét, mézet,csilit, ráöntünk  1 dl hideg vizet, majd  belekeverjük a lencsét. Kiforraljuk ízesítjük apróra vágott tárkonnyal ( két csipetnyi kb).Ha sűrű hígítjuk vízzel.

Önmagában is nagyon finom,de lehet gerslivel kínálni. Természetesen tovább variálható.

DSC_0455 (Large)

Jó étvágyat kívánok!