Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető tartalmas levest hoztam, ezt olyankor készítem amikor fáradt vagyok és valami főtt étel kellene másnapra az asztalra varázsolni.

Korábban csak vargányával készítettem, de gondoltam csiperkével sem lehet rossz. A férjem szerint nagyon  finom lett , így legközelebb is  hasonlóképpen készítem, mivel a  szárított vargányám már kezd elfogyni.

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli
  • 2 nagy csiperke gomba, egy mokkáskanál szárított vargánya
  • 1 fej hagyma
  • zeller,petrezselyem
  • 1 ek. olaj,
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:
Kevés olajban megdinszteljük a hagymát, majd  rászórjuk a lisztet, egy kicsit megkavargatjuk, utána rátesszük a pirospaprikát ,és felengedjük vízzel.

Hozzáadjuk a  gombát, a vargányaport, megfűszerezzük só, bors,petrezselyem , majd a krumplit   és főzzük ameddig megpuhul.  20 perc alatt egy tartalmas  és  ízletes leves került az asztalra 🙂

Jó étvágyat!