Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető tartalmas levest hoztam, ezt olyankor készítem amikor fáradt vagyok és valami főtt étel kellene másnapra az asztalra varázsolni.
Korábban csak vargányával készítettem, de gondoltam csiperkével sem lehet rossz. A férjem szerint nagyon finom lett , így legközelebb is hasonlóképpen készítem, mivel a szárított vargányám már kezd elfogyni.
Hozzávalók:
- fél kg krumpli
- 2 nagy csiperke gomba, egy mokkáskanál szárított vargánya
- 1 fej hagyma
- zeller,petrezselyem
- 1 ek. olaj,
- 1 ek rozsliszt
- 1 kk. pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
Kevés olajban megdinszteljük a hagymát, majd rászórjuk a lisztet, egy kicsit megkavargatjuk, utána rátesszük a pirospaprikát ,és felengedjük vízzel.
Hozzáadjuk a gombát, a vargányaport, megfűszerezzük só, bors,petrezselyem , majd a krumplit és főzzük ameddig megpuhul. 20 perc alatt egy tartalmas és ízletes leves került az asztalra 🙂
Jó étvágyat!