Elég gyakran készítek különböző zöldségekből fasírtot. Most a gombát használtam alapanyagként.Remek feltét főzelékekhez, vagy mártogatóssal is kínálható.
Hozzávalók:
- 6 db közepes csiperke gomba
- 1 db újhagyma
- 2 ek zabpehely
- 1 kis darab cukkini (kb 8-10 dkg
- só,bors
- kis csokor petrezselyemzöld
- 2 dl olaj
- 1 db tojás
- 1 evőkanál reszelt sajt /nálam füstölt/
- zsemlemorzsa,olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát, a gombát felvágjuk. A cukkinit lereszeljük kis tálban, sózzuk.
A hagymát olajon , vajon megpirítjuk,hozzáadjuk a gombát, megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel.
Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart cukkinit, reszelt sajtot,tojást, zabpelyhet.
A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük. Ha a massza lágy lenne adhatunk hozzá zabpelyhet., a lényeg,hogy jól formázható legyen.
Jó étvágyat kívánok!