Elég gyakran készítek különböző zöldségekből fasírtot. Most a gombát használtam alapanyagként.Remek feltét főzelékekhez, vagy mártogatóssal is kínálható.

Hozzávalók:

  • 6 db közepes csiperke gomba
  • 1 db újhagyma
  • 2 ek zabpehely
  • 1 kis darab cukkini (kb 8-10 dkg
  • só,bors
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál reszelt sajt /nálam füstölt/
  • zsemlemorzsa,olaj a sütéshez

Elkészítés:
A hagymát, a gombát felvágjuk. A cukkinit lereszeljük kis tálban, sózzuk.
A hagymát olajon , vajon megpirítjuk,hozzáadjuk a gombát, megszórjuk gazdagon petrezselyemzölddel.

Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart cukkinit, reszelt sajtot,tojást, zabpelyhet.
A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd forró olajban kisütjük. Ha a massza lágy lenne adhatunk hozzá zabpelyhet., a lényeg,hogy jól formázható legyen.

Jó étvágyat kívánok!