Nosztalgiázás után íme itt a gomba paprikás, kagyló tésztával, természetesen teljes kiőrlésű lisztből:-)
Soha nem gondoltam, hogy a nyersen lefagyasztott gomba ilyen jól megőrzi az eredeti ízét.
A gombapaprikás remek fogás ebédre vagy vacsorára, ha nincs otthon gomba akkor érdemes beszerezni üveges csiperkét és bármikor elő lehet venni, de megbolondíthatod másféle gombákkal is, például szárított vargányával.
Az apróra vágott póréhagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát és sok petrezselymet (én most szárított és friss petrezselymet is használtam), majd hintsd meg a pirospaprikával. Hagyd, amíg a leve majdnem elfől, majd sózd, és borsozd meg, párold puhára. Ezután egy kávéskanálnyi durum lisztet keverj a 12 %-os tejfölhöz( én kb.1 dl tejet is teszek bele), majd a pörkölthöz hozzáadva keverd simára.
Menüvariáció 40 gramm CH tartalomra
Ez megint nagyon gusztaaa 😛
Ilyent szoktál készíteni,nem? 🙄
De igen .. szoktam. Felsem tünt annyira , hogy ilyen jól néz ki.. 🙂
puliszkával még finomabb 😆
A család azzal szereti,de én nem 🙂