Nosztalgiázás után íme itt a gomba paprikás, kagyló tésztával, természetesen teljes kiőrlésű lisztből:-)
Soha nem gondoltam, hogy a nyersen lefagyasztott gomba ilyen jól megőrzi az eredeti ízét.

A gombapaprikás remek fogás ebédre vagy vacsorára,  ha nincs otthon gomba akkor érdemes beszerezni  üveges csiperkét és bármikor  elő lehet venni, de megbolondíthatod másféle gombákkal is, például szárított vargányával.
Az apróra vágott  póréhagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát és  sok  petrezselymet (én most szárított és friss petrezselymet is használtam), majd hintsd meg a pirospaprikával. Hagyd, amíg a leve majdnem elfől, majd sózd, és borsozd meg, párold puhára. Ezután egy kávéskanálnyi  durum lisztet keverj a  12 %-os tejfölhöz( én kb.1 dl tejet is teszek bele), majd a pörkölthöz hozzáadva keverd simára.

 

Menüvariáció 40 gramm CH tartalomra