Búr kifli
Hozzávalók:
A dióshoz:
1 csomag leveles tészta
2 db tojás kettéválasztva
10 dkg kristálycukor (Én csak folyékony Sussinát használtam)
10 dkg darált dió

1 citrom reszelt héja
pár csepp citromlé

A mákoshoz:
1 csomag leveles tészta,
1 db tojás (Azért csak egy, mert a diósból marad),
10 dkg darált mák,
10 dkg cukor  (Én csak folyékony Sussinát használtam),
1,2 dl tej,
1 narancs reszelt héja, és kevés leve,
1 tk őrölt fahéj

Elkészítés:
Diós töltelék
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a citromhéjat, pár csepp citromlevet és kikeverjük.

A mákos elkészítése:
A tejet felforraljuk. Bele tesszük a cukrot (a Sussinát) és a fahéjat. Majd a meleg tejbe keverjük a mákot. Hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét felverjük a cukorral (Sussinával) és a kihűlt mákhoz keverjük.

A leveles tésztát kb 40×40 cm-es nagyságúra nyújtjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy tepsit. (Én egy olyan tésztát vettem, amely már ki volt nyújtva. Jó alaposan, 2-3 mm vékony volt.. Ezt csak a véletlen hozta….., mert akciósan olcsóbb volt, mint a normál tészta)

A tésztát kb.10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, minden négyzet közepére kanalazunk egy adagot a diósból, ill. a mákos krémből, feltekerjük és kivajazott tepsire helyezzük. A kifliket a félretett tojássárgájával lekenjük, majd megszurkáljuk 2-3-szor (Én saslikhoz való hurkapálcikával) és 20 perc alatt arany barnára sütjük

Köszönjük a receptet Vassné Halász Gabriellának:-)