Írhatnám azt is, hogy fűszeres steak burgonya egészségesebb változatban .
Tudjátok, hogy mennyire finom és ropogós lett, és egyáltalán nem szívta meg magát olajjal, mivel nem bő zsiradékban készült.
Természetesen a fűszerezést mindenki ízlésének megfelelően alakíthatja, biztos nem rontja el egy kis fokhagyma, vagy rozmaring, kakukkfű sem.
Nálam az ízt most az őrölt kömény adta.Egy könnyű salátával finom vacsora. Cukorbetegeknek egy alkalommal kb. 20 dkg krumpli javasolt. A kínai kel tovább lassítja a szénhidrátok felszívódását.
Nálam most így készült:
Hozzávalók:
- 70 dkg krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- egy teáskanál őrölt kömény
- egy teáskanál fűszerpaprika
- egy mokkáskanál tengeri só
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk majd négy,vagy hat darabra vágjuk. ( a fenti lépen a vízben látszik a méret nagysága):
Közben bekapcsoljuk a sütőt .
Egy fazékba rakjuk annyi vízzel,hogy épp ellepje és félpuhára főzzük.főzzük. Kb 4-5 perc forrástól.
Egy tepsit megvizezünk,ebbe sütőpapírt teszünk.
Egy tálba összekeverjük az olívaolajat, a sóval, köménnyel és a paprikával.
Leszűrjük a krumplit, a vizet lecsepegtetjük és beleforgatjuk a fűszer- olajas masszába,fontos hogy minden oldalát érje az olaj.
Rátesszük a sütőpapírra és 200 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Közben 3 három alkalommal megforgattam,hogy minden oldala megsüljön.
Kb 20 percig sült alsó felső sütésen, de az utolsó 5 percben bekapcsoltam a légkeveréses fokozatot.
Mi most önálló ételként ettük kínai kel salátával, de természetesen lehet mellé joghurtos mártogatóst kínálni, illetve bármilyen hús mellé köretnek is kitűnő.
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/fuszeres-steak-burgonya/ […]