A hűvösebb idő kedvezett a tepsis ételeknek. Hétvégén jókora adag csirkét sütöttem, melegen,hidegen is nagyon finom. Jó a tepsis étel ,mert ízletes és a fűszerezésen kívül semmi munka sincs vele,mert a sütő végzi a dolgát :-). Bizonyára az előző napi pác is hozzájárult,de nagyon puha volt, illetve a combok is kis méretűek voltak:-). Sütés előtt a bőrét most nem húztam le,de azt nem ettük meg.
Hozzávalók:
- 7 db egész comb
- egy csirkemell
- egy lila hagyma
- néhány karika paprika (sárga ,piros,csípős)
- két kis paradicsom
- 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (tartósítószermentes)
- só,bors
- kakukkfű
- 1 evőkanál olíva+ 1 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott, letörölgetett csirkecombokat előző nap bepácoljuk a fűszerkeveréket,frissen őrölt borsot bedörzsöljük a húsba,rálocsoljuk az olíva olajat,lefóliázva hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra melegítjük.
Kiolajazunk egy tepsit és belefektetjük a pácolt csirkecombokat, egy-két csipet sót hintünk rá, köré tesszük a hosszában felhasított hagymát, friss kakukkfű ágakat, paprikát, paradicsomot.
Egy dl vizet öntünk rá és lefóliázva tepsibe tesszük. Kb. egy órán keresztül a fólia alatt párolódott, majd felnyitottam az alufóliát és meglocsoltam a zafttal és további 40 percig fólia nélkül sült.
Igyekeztem óvatosan megforgatni,hogy ne törjön össze a csirke és körbe piruljon.
Lecsós rizzsel tálaltam. Persze még egy kis paradicsomsalátát is ettünk mellé,mert a nap érlelte paradicsomnál nincsen finomabb.
Sült csirke fűszerkeverék összetevői:majoránna,só,paprika,bors,rozmaring,fokhagyma,mustármag,gyömbér.
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/fuszeres-csirkesult/ Tepsis tengeri sügér […]