A hűvösebb idő kedvezett a tepsis ételeknek. Hétvégén jókora adag csirkét sütöttem, melegen,hidegen is nagyon finom. Jó a tepsis étel ,mert ízletes és a fűszerezésen kívül semmi munka sincs vele,mert a sütő végzi a dolgát :-). Bizonyára az előző napi pác is hozzájárult,de nagyon puha volt, illetve a combok is kis méretűek  voltak:-).  Sütés előtt a bőrét most nem húztam le,de  azt nem ettük meg.

Hozzávalók:

  • 7 db egész comb
  • egy csirkemell
  • egy lila hagyma
  • néhány karika paprika (sárga ,piros,csípős)
  • két kis paradicsom
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (tartósítószermentes)
  • só,bors
  • kakukkfű
  • 1 evőkanál olíva+ 1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott, letörölgetett csirkecombokat előző nap bepácoljuk a fűszerkeveréket,frissen őrölt borsot bedörzsöljük a húsba,rálocsoljuk az olíva olajat,lefóliázva hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra melegítjük.
Kiolajazunk  egy tepsit és belefektetjük a pácolt csirkecombokat, egy-két  csipet sót hintünk rá, köré tesszük a  hosszában felhasított hagymát, friss kakukkfű ágakat, paprikát, paradicsomot.
Egy dl vizet öntünk rá és lefóliázva tepsibe tesszük. Kb. egy órán keresztül a fólia alatt párolódott, majd felnyitottam az alufóliát és meglocsoltam a zafttal  és további 40 percig fólia nélkül sült.
Igyekeztem óvatosan megforgatni,hogy ne törjön össze a csirke és körbe piruljon.

Lecsós rizzsel tálaltam. Persze még egy kis paradicsomsalátát is ettünk mellé,mert a nap érlelte paradicsomnál nincsen finomabb.

Sült csirke fűszerkeverék összetevői:majoránna,só,paprika,bors,rozmaring,fokhagyma,mustármag,gyömbér.