Hozzávalók:
-egy nagy kicsontozott csirkemell, kiterítve akkora volt mint a két tenyerem
-só, bors, lestyánpor, és két csipetnyi szárnyas fűszerpor
-2 ek olaj
-1 dl fehérbor
Elkészítés:
– a csirke mellett jól bedörzsöltem fűszerekkel és az egyik ek. olajjal jól bekentem, kb egy órán keresztül pihentettem
-teflon serpenyőben az olajat felforrósítottam és arra tettem a csirkemellet
-mindkét oldalát elősütöttem, amikor az egyik oldal kezdett megpirulni,rátettem a serpenyő fedelét, kb 5-5 percig pirult egyik -egyik oldal,majd ráöntöttem a bort és további 15 percig lassú lángon pároltam
-utána kiszedtem pihentetés után felszeltem
Tejszínes mangold
Hozzávalók:
-mangold levél kb 10 db közepes nagyságú
-1 dl zsírszegény főzőtejszín, 1 dl tej
-diónyi vaj
-só, bors, csipetnyi ételízesítő
– 2 gerezd fokhagyma
-összevágom a mangold leveleket
-egy ek olajon, jó nagy diónyi vajon elkezdem dinszteli,majd só, bors , és rátettem a fokhagymát
– tejszínnel és a tejjel felengedem, 5-6 percig pároltam
Krumplipürével tálaltam, mi salátát is ettünk mellé 🙂
3 Responses
[…] https://blog.keva.hu/?p=2300 […]
[…] https://blog.keva.hu/?p=2300 […]
[…] https://blog.keva.hu/?p=2300 […]