Hozzávalók:

-egy nagy  kicsontozott csirkemell, kiterítve akkora volt mint a két tenyerem

-só, bors, lestyánpor, és  két csipetnyi  szárnyas fűszerpor

-2 ek olaj

-1 dl fehérbor

Elkészítés:

– a csirke mellett jól bedörzsöltem fűszerekkel és az egyik ek. olajjal jól bekentem,  kb egy órán keresztül pihentettem

-teflon serpenyőben az olajat felforrósítottam és arra tettem a csirkemellet

-mindkét oldalát elősütöttem, amikor az egyik oldal kezdett megpirulni,rátettem a serpenyő fedelét, kb  5-5  percig pirult egyik -egyik oldal,majd ráöntöttem a bort és további 15 percig lassú lángon pároltam

-utána kiszedtem  pihentetés után felszeltem

Tejszínes mangold

Hozzávalók:

-mangold levél kb 10 db közepes nagyságú

-1 dl  zsírszegény főzőtejszín, 1 dl tej

-diónyi vaj

-só, bors, csipetnyi ételízesítő

– 2 gerezd fokhagyma

-összevágom a mangold leveleket

-egy ek olajon, jó nagy diónyi vajon elkezdem dinszteli,majd só, bors , és rátettem a  fokhagymát

– tejszínnel és a tejjel felengedem,  5-6  percig pároltam

Krumplipürével tálaltam, mi salátát is ettünk mellé 🙂