Korábban már Andinál http://aranytepsi.blogspot.hu/ láttam hasonló cukkinigolyókat, igaz ő még panírozta a cukkinikat és bő olajban sütötte, én egy kicsit átformáltam a receptet .
Az én változatom:
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 5 dkg dkg reszelt füstölt Trappista sajt + 1 teáskanál reszelt parmezán
- 3-4 ek zsemlemorzsa
Sütéshez:
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az apróra reszelt fokhagymát és 1 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk nedves kézzel,majd zsemlemorzsába hempergetjük.
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőre szedjük.
Nagyon finom paradicsomsalátával 🙂