Korábban már Andinál http://aranytepsi.blogspot.hu/ láttam hasonló cukkinigolyókat, igaz ő még panírozta a cukkinikat és bő olajban sütötte,  én egy kicsit átformáltam a receptet .

Az én változatom:

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 35-40 dkg)
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 5 dkg dkg reszelt füstölt Trappista sajt + 1 teáskanál reszelt parmezán
  • 3-4 ek zsemlemorzsa

Sütéshez:
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt  mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, az apróra reszelt fokhagymát és 1 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.

Alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk nedves kézzel,majd zsemlemorzsába hempergetjük.

Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.

Konyhai papírtörlőre szedjük.

Nagyon finom paradicsomsalátával 🙂