Hozzávalók 4 személyre :

  • 4  db.virsli ( nálam Bécsi virsli volt)
  • egy kisebb fej kelkáposzta
  • 2 tojás nagyságú krumpli
  • 1 mk. ételízesítő(házi)
  • tejföl
  • póréhagyma, vagy vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. rozsliszt
  • só,őrölt kömény,majoránna,piros paprika

Elkészítés:
A  csíkokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót, ételízesítőt, őrölt köményt,majoránnát, amikor kezd puhulni a káposzta, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit.

Közben egy teflon serpenyőben, amíg fő a leves, a  felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe.
Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készítünk az apróra vágott póréhagymával, piros paprikával. A rántást hozzáadjuk,  2-3 percig forraljuk.
Tejföllel kínáljuk.