Hozzávalók 4 személyre :
- 4 db.virsli ( nálam Bécsi virsli volt)
- egy kisebb fej kelkáposzta
- 2 tojás nagyságú krumpli
- 1 mk. ételízesítő(házi)
- tejföl
- póréhagyma, vagy vöröshagyma
- 1 ek. olaj
- 1 ek. rozsliszt
- só,őrölt kömény,majoránna,piros paprika
Elkészítés:
A csíkokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót, ételízesítőt, őrölt köményt,majoránnát, amikor kezd puhulni a káposzta, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit.
Közben egy teflon serpenyőben, amíg fő a leves, a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe.
Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készítünk az apróra vágott póréhagymával, piros paprikával. A rántást hozzáadjuk, 2-3 percig forraljuk.
Tejföllel kínáljuk.
Ezt szoktam késziteni mi nagyon szeretjük.Szinte ugyan igy készitem…
😀