Vasárnapra egy könnyű desszertet készítettem, igaz ez nem tartozik az energiaszegény ételek közé,de alkalmanként belefér. Cukorbetegek mindenképpen készítsék nyírfacukorral,vagy cukorpótlóval.

Fordított szilvás-almás
Hozzávalók a piskótaalaphoz:

  • 6 tojás
  • 6 ek.liszt
  • 6 ek.cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 tk.sütőpor

Gyümölcs:nálam most 4 db alma, 10-12 db szilva volt.
A sziruphoz 3 ek cukor,8 dkg vaj,1 dl víz.

Elkészítés:

1. Egy kis lábasban a vajjal , a vízzel és a cukorral szirupot készítünk.

2. Ameddig a szirup felfő megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.

3. Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt almát, szilvát( a szilvát úgy rakjuk hogy a héja legyen alul,mert amikor a süteményt kifordítjuk ez lesz a teteje)32 cm hosszú és 22 cm átmérőjű tepsit használtam.

4. A sziruppal nyakon öntjük a gyümölcsöt.

5.Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen 10 percig sült.

6. Közben elkészítettem a piskótát ( most ilyen egyszerű piskótát készítettem) : félig felverem a tojás fehérjét , majd beleteszem a cukrot és kemény habot verek, lassan beleengedem a tojások sárgáját, lazán összekeverem,

majd beleteszem, a sütőporral elkevert lisztet, lazán összekavarom.

7.Ráöntöttem a gyümölcsös alapra és készre sütöttem,(tűpróbával ellenőrizzük).

8.Tálra borítjuk , a tetején lesznek a gyümölcsök.
Jó étvágyat!