Ez a sütemény a fiam kedvence,  ezért ezt a süteményt készítem a leggyakrabban, igaz a legjobban almával szereti,de a barackkal is nagyon finom.

Hozzávalók a piskótaalaphoz:

  • 6 tojás
  • 6 ek.liszt
  • 6 ek.cukor
  • 1 ek.olaj
  • 1 tk.sütőpor
  • Gyümölcs:nálam most 3 db,  db nektarin 8-10 db aszalt sárgabarack volt.

A sziruphoz 3 ek cukor,8 dkg vaj,1,5 dl víz.

Elkészítés:
1. Egy kis lábasban a vajjal , a vízzel és a cukorral szirupot készítünk.

2. Ameddig a szirup felfő megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.

3. Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt barackokat, illetve az aszalt sárgabarackot, majd ráöntjük a vajas szirupot (én most 28 cm.átmérőjű tortaformát használtam).

4.Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen 10 percig sült.

5. Közben elkészítettem a piskótát ( most ilyen egyszerű piskótát készítettem) : félig felverem a tojás fehérjét , majd beleteszem a cukrot és kemény habot verek, lassan beleengedem a tojások sárgáját, lazán összekeverem, majd beleteszem, a sütőporral elkevert lisztet, majd belecsorgatok egy evőkanál olajat, lazán összekavarom.

6.Ráöntöttem a gyümölcsös alapra és készre sütöttem,(tűpróbával ellenőrizzük).

7.Tálra borítjuk , a tetején lesznek a gyümölcsök.
Jó étvágyat!