Ez a sütemény a fiam kedvence, ezért ezt a süteményt készítem a leggyakrabban, igaz a legjobban almával szereti,de a barackkal is nagyon finom.
Hozzávalók a piskótaalaphoz:
- 6 tojás
- 6 ek.liszt
- 6 ek.cukor
- 1 ek.olaj
- 1 tk.sütőpor
- Gyümölcs:nálam most 3 db, db nektarin 8-10 db aszalt sárgabarack volt.
A sziruphoz 3 ek cukor,8 dkg vaj,1,5 dl víz.
Elkészítés:
1. Egy kis lábasban a vajjal , a vízzel és a cukorral szirupot készítünk.
2. Ameddig a szirup felfő megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt.
3. Kivajazott tepsibe rakjuk a felszeletelt barackokat, illetve az aszalt sárgabarackot, majd ráöntjük a vajas szirupot (én most 28 cm.átmérőjű tortaformát használtam).
4.Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen 10 percig sült.
5. Közben elkészítettem a piskótát ( most ilyen egyszerű piskótát készítettem) : félig felverem a tojás fehérjét , majd beleteszem a cukrot és kemény habot verek, lassan beleengedem a tojások sárgáját, lazán összekeverem, majd beleteszem, a sütőporral elkevert lisztet, majd belecsorgatok egy evőkanál olajat, lazán összekavarom.
6.Ráöntöttem a gyümölcsös alapra és készre sütöttem,(tűpróbával ellenőrizzük).
7.Tálra borítjuk , a tetején lesznek a gyümölcsök.
Jó étvágyat!