Fokhagyma leves Gabi módra! 🙂
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma,
nagyon kevés liszt, de el is hagyható
pár dkg cérnametélt,
1 ek. olaj
só, és pirospaprika, ill. víz
A fokhagymákat megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. (A préselt nem annyira jó.)
Veszünk egy kb. 3 literes fazekat és beletesszük az olajat. Felhevítjük és beledobjuk az apróra vágott fokhagymát. Gyakran keverjük, nehogy oda égjen. Épp,hogy pirítjuk, és levesszük a tűzről. Rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Majd jön a pirospaprika. Azzal is jól összekeverjük. Utána jön a kb. 2,5 liter víz.
Felforraljuk, sózzuk és amikor már felforrt a víz, beletesszük a cérna metéltet!
Felforraljuk, egy picit főzzük, de nehogy annyira, hogy szétfőjön. A cérnametélt amúgy is még a forró fazékban puhul.
Megkóstoljuk és ha még kell utána ízesítjük. Tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet, de ne sokat, mert akkor elveszi a fokhagyma ízét.
Már kész is! 🙂
Köszi Gabi a receptet! Szerintem a pirospaprika nem is kell bele:-) petrezselyem zölddel, vagy snidlinggel megszórva is kiváló:-)) ( hiába imádom a zöld fűszereket)
Én szoktam csinálni igaz más receptem van. Én személy szerint nagyon szeretem…
Nem tudom, de nekem csak a pirospaprikás jön be! :-)… no meg a férjem így szereti! 🙂
Így van:-)
Hagyma levest szoktál készíteni? A nagymamám főzött azt gyerekkoromban.
Kimondott hagyma levest, mint a francia?? nem olyat nem, mert nem szeretem a vöröshagymát! 🙂 A levesbe ha meglátom, akkor nem is eszem belőle! 🙂
Nem úgy volt,valahogy apró darabokban volt a hagyma és nem olyan volt az íze,mint amikor az ételbe belefőzzük.Azt én sem szeretem:-(