Természetesen fogyasztható, bár a magyaros ételek jelentős része sok szénhidrátot és zsiradékot tartalmaz , de a legtöbb elkészíthető egészségesebb összetétellel is. Pl. a húsleves zsírja leszedhető és fogyaszthatjuk több zöldséggel , valamint kevesebb tésztával. A pörkölt elkészítéséhez használhatunk színhúst és kevesebb zsiradékot, nagyobb adag salátával fogyasszuk és kisebb adag körettel.
A rakott, töltött zöldségeknél is használjunk színhúst, baromfit is ki lehet próbálni. Én pl. a rakott kelt darált pulykacomb+ sertéscomb keverékével készítem, és barna rizst használok. Lehetőleg zsírszegény tejföllel, vagy joghurttal habarjuk az ételeket. hasonló módon lehet ügyeskedni a többi ételekkel is pl. a töltött káposztába szintén barna-rizst, vagy gerslit (árpagyöngy tegyünk),sovány hússal készítsük,használjunk zöld fűszereket pl .csombort, kaprot. Eleinte fokozottban kell figyelni, hogy mit, mivel lehet párosítani:-), hogy a javasolt szénhidrát mennyiséget tartani lehessen. Érdemes átgondolni, hogy egyszerre mennyit fogyasztunk, ne repetázzunk:-).
Szerintem fogyaszthatók csak mindenből keveset igy tudom!!
😀