Rukkolasaláta
Hozzávalók:
2 marék rukkola
1/2 jégsaláta csíkokra vágva
1/4 lila hagyma kockára vágva
2 párolt sárgarépa
10 fekete olajbogyó
kettévágva fehér sajtdió olívaolaj balzsamecet bazsalikom
Elkészítés:A sárgarépát meghámozzuk, fél centis karikákra vágjuk, jénaiba tesszük, 1 evőkanál olívaolajat öntünk rá, lefedjük, és a mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Majd hagyjuk kihűlni.
A rukkolát, a jégsalátát, a hagymát, az olajbogyót és a kihűlt sárgarépát lazán összeforgatjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 1 evőkanál balzsamecettel, rászórjuk a diót, amit egy száraz serpenyőben előtte kicsit megpiríthatunk. Rámorzsoljuk a fehér sajtot is, ami egy feta jellegű lágy sajt. Bazsalikommal megszórjuk, és tálalhatjuk is.
A Mindmegette oldalon találtam a receptet
Én nem tettem a salátába sárgarépát,olívabogyót, diót. Tettem helyette paradicsomot.
Szerintem a csirkemájjal nagyon jól passzol. A rukkolának érdekes kesernyés íze van, szerintem nem mindenki szereti.
Jó étvágyat !
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/2494/