Nem titok, hogy egyik kedvencem a padlizsán. A magyar konyhákban az utóbbi években lett népszerű, de még mindig a rántott padlizsán és a padlizsánkrém a főszereplő.

Most egy töltött padlizsánt mutatok,ami a maradék rizsből, gersliből, kölesből,chinoából is elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 3 db közepes méretű padlizsán
  • 4 evőkanálnyi előfőzött rizs
  • 2 csapott teáskanál útifűmaghéj
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 evőkanálnyi joghurt
  • metélőhagyma,petrezselyem,bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db koktélparadicsom
  • só,bors

Elkészítés:

A padlizsánokat egészben megsütjük a sütőben. Én mindig sütőpapírra fektetem és úgy sütöm.

Ha megsültek hagyom kicsit pihenni, majd egy késsel hosszában bemetszek, kikaparom a sült padlizsánt, egy tálba rakom, a fölösleges folyadékot leöntöm, majd hozzákeverem a rizst,, az útifűmaghéjat, ízesítem sóval,borssal, hozzákeverek egy nagy gerezd zúzott fokhagymát, feta sajtot. Zöld fűszereket metélőhagymát,bazsalikomot petrezselymet adok hozzá és visszahelyezem a tölteléket a padlizsánba. Kiolajazott sütőpapírra fektetem, a padlizsán tetejére joghurtot kanalazok, meghintem metélőhagymával,paradicsom szeletet, bazsalikom levelet teszek.

180 fokos sütőbe teszem, kb 30 percig ( ameddig a padlizsán teteje megsül.

Bazsalikomos paradicsomszósszal kínálom, de egy kis hal is került mellé 🙂

Jó étvágyat kívánok!