Recept:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én imádom a zöldborsót. Ezért nagyon örültem, amikor a tévében láttam egy nagyon gyors és finom receptet. Nem akarok “lopni” senkitől, ezért fontosnak tartom leírni, hogy Nigella készítette el ezt a levest a gyerekeinek.
Szóval:
1 l zöldségleves vagy húsleves (érdemes a vasárnapi maradékot lefagyasztani, mert sok levesnek nagyon jó alapja. Persze, ha nincs, akkor megteszi a kockából készített is)
kb. fél kg fagyasztott vagy friss zöldborsó
egy szál újhagyma vagy egy kis fej vöröshagyma (elhagyható)
kevés só és cukor (cukorbetegek édesítőszerrel készítsék)
ízlés szerinti ízű és mennyiségű reszelt sajt
Először megfőzöm vagy felmelegítem a levest, majd beleteszem a borsót, hagymát, sót, cukrot és néhány perc alatt készre főzöm. (kb. 5-8 perc alatt megfő). Leveszem a tűzről, kidobom belőle a hagymát és miután a lé jó részét lemerem, botmixerrel pürésítem (nem baj, ha marad benne egész borsó is, annál jobb élmény ráharapni) Ha kell, a lemert léből hígítom. Amikor jó állagúnak tűnik, beleteszem a reszelt sajtot, és még egy kicsit turmixolom, és KÉSZ. 🙂
Egyszerű, gyors, finom és egészséges.

Szabó Eszter

Klinikai pszichológus