Tartármártás otthon
1 tojás sárgája
1 dl olaj (annyi dl, ahány tojássárgájával készítjük)
Ízlés szerint mustár bors, só, porcukor/édesítő, citromlé
2dl tejföl
A tojássárgáját kikeverjük először egy kis mustárral, így kicsit bátrabban önthetjük az olajat. Miután simára kevertük, teszünk bele őrölt borsot (aki nem szereti, hogy látszik, tegyen bele fekete helyett fehéret), kb. másfél teáskanál porcukrot , illetve ennek megfelelő édesítőt, citromlevet. Miután ezt elkevertük, beletesszük a tejfölt, és addig ízesítjük, amíg nekünk jó nem lesz. Van aki édesebben, van aki kissé savanyúbban szereti.
Bármilyen salátára tehetjük, akár francia, virsli vagy bármilyen zöldségre.
Jó étvágyat!
Szabó Eszter
Klinikai pszichológus
Nagyon gusztusos és fínom is !!!!