Ilyen nem is szokott lenni már hetek óta nem főztem csorbát, pedig mi nagyon szeretjük minden változatát. Bevallom sokszor változtatom a hozzávalókat, mert mindig abból készítem amit a hűtőmben találok, a lényeg a sok zöldség, az elmaradhatatlan lestyán levél, valamilyen hús( de volt olyan amikor csak zöldséglevest készítettem “csorbás” változatban).
- Hozzávalók :
- 30 dkg sertés comb
- 2 db. krumpli
- egy kis póré hagyma,
- 15 dkg mirelit zöld bab
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem,
- 10 dkg kelkáposzta
- 1 kisebb karalábé
- zöld petrezselyem,zeller levél és lestyán
- 1-2 paradicsom
- 1 paprika
- Bors Magic kocka ( ha nincs akkor citromlé, de ki is maradhat)
- só,bors,kis darab csípős paprika
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, úgyszintén a húst is. Egy fazékban felmelegítjük az olajat és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, kelkáposztát és elkezdjük dinsztelni ( a sárgarépától szép színt kap a levesünk),majd rátesszük a felvágott póréhagymát és paprikát egy kicsit megforgatjuk, ezt követően a sertéscombot és fehéredésig sütjük ( vigyázzunk,hogy nehogy lekapjon, a póré hamar megtud égni), majd fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a paradicsomot.
Hozzáadunk kb 1,5 liter vizet és alacsony fokozaton elkezdjük főzni, közben a habot leszedjük. Amikor félig megpuhult beletesszük a mirelit zöldbabot és a krumplit. Ezzel elég 10-12 perc főzési idő, én a borskockát a végén szoktam hozzáadni, azzal csak épp összefőzöm.
Alkalmanként szoktam csipetkét,vagy galuskát hozzáadni.
Jó étvágyat!