Húsok közül talán a leggyakrabban csirkemellet készítek. Számtalan variációt kipróbáltam, mindig új ötletek jutnak az eszembe.

A mai így készült:

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 5-6 dkg fetasajt
  • 1 db gomolya mozzarella
  • 2 db csípős paprikás Medve sajt
  • egy db kisebb hagyma
  • 4-5 db szárított paradicsom,3-4 db friss paradicsom
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 4 szelet erdei sonka
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 csipet csili paprika
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük.
Elkészítjük a pácot a joghurtot összekeverjük a szójaszósszal,olívaolajjal,frissen őrölt borssal csipetnyi csilivel. Ebbe beletesszük a filléket,lefóliázva hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Másnap legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét meghintjük sóval, frissen őrölt borssal.
Olívaolajat teszünk a tepsibe egymás mellé rakjuk a húsokat.  Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, medvesajtot, apróra vágott szárított paradicsomot, hagyma szeletet.  A tetjére fektetjük a mozzarellát,majd körbe tekerjük a sonkával, ráteszünk egy-egy szelet friss paradicsomot,petrezselyem levelet.

DSC_0011 (Large)
Rálocsoljunk  a megmaradt pácot, lefóliázva 170 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb.  45-50 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 10- 15 perc.

DSC_0020 (Large)