Húsok közül talán a leggyakrabban csirkemellet készítek. Számtalan variációt kipróbáltam, mindig új ötletek jutnak az eszembe.
A mai így készült:
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé
- 5-6 dkg fetasajt
- 1 db gomolya mozzarella
- 2 db csípős paprikás Medve sajt
- egy db kisebb hagyma
- 4-5 db szárított paradicsom,3-4 db friss paradicsom
- néhány szál petrezselyemzöld
- 4 szelet erdei sonka
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 ek görög joghurt
- 1 csipet csili paprika
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük.
Elkészítjük a pácot a joghurtot összekeverjük a szójaszósszal,olívaolajjal,frissen őrölt borssal csipetnyi csilivel. Ebbe beletesszük a filléket,lefóliázva hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Másnap legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A mell filét meghintjük sóval, frissen őrölt borssal.
Olívaolajat teszünk a tepsibe egymás mellé rakjuk a húsokat. Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, medvesajtot, apróra vágott szárított paradicsomot, hagyma szeletet. A tetjére fektetjük a mozzarellát,majd körbe tekerjük a sonkával, ráteszünk egy-egy szelet friss paradicsomot,petrezselyem levelet.
Rálocsoljunk a megmaradt pácot, lefóliázva 170 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 45-50 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 10- 15 perc.