Alkalmanként azért egy-egy süti is jól esik az embernek, én inkább a könnyed gyümölcsös süteményeket kedvelem. Egyik kedvencem ez a dobálós gyümölcsös piskóta, szezonban mindig készítek legalább 3-4 alkalommal.
Most eperrel készítettem és 7 tojásból készítettem a piskótát, hogy “felszenteljem” a kis muffínformákat.
Hozzávalók:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor ( egészségesebb változatban eritrit vagy nyírfacukor)
- 1 evőkanál olaj
- fél tasak sütőpor
- csipetnyi só
- 30-40 dkg magozott gyümölcs
Elkészítés:
A gyümölcsöt megmosom, a csumákat leszedem, a cseresznyét kimagozom.
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjéhez hozzáadom a csipet sót, félig felverem, majd jöhet a cukor, belekeverem lazán a sárgáját, majd a liszttel elkevert sütőport, az 1 ek. olajat beleengedem.
A muffínformákat kiolajazzuk, az aljába teszünk két db félbevágott epret, előtte egy kicsit lisztbe forgatjuk, majd kiskanállal rátesszük a masszát. Én kb. 4 teáskanálnyit tettem rá.
A többit kiolajozott,lisztezett tepsibe raktam, majd raktam a lisztbe forgatott cseresznyét és epret.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sült.
Görög joghurttal és eperrel kínáltam:-).
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Más gyümölccsel is elkészíthető.