Alkalmanként azért egy-egy süti is jól esik az embernek, én inkább a könnyed gyümölcsös süteményeket kedvelem. Egyik kedvencem ez a dobálós gyümölcsös piskóta, szezonban mindig készítek legalább 3-4 alkalommal.

Most eperrel készítettem és 7 tojásból készítettem a piskótát, hogy “felszenteljem” a kis muffínformákat.

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor ( egészségesebb változatban eritrit vagy  nyírfacukor)
  • 1 evőkanál olaj
  • fél tasak sütőpor
  • csipetnyi só
  • 30-40 dkg magozott gyümölcs

Elkészítés:

A gyümölcsöt megmosom, a csumákat leszedem, a cseresznyét kimagozom.

A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjéhez hozzáadom a csipet sót, félig felverem, majd jöhet a cukor, belekeverem lazán a sárgáját, majd a liszttel elkevert sütőport, az 1 ek. olajat beleengedem.

A muffínformákat kiolajazzuk, az aljába teszünk két db félbevágott epret, előtte egy kicsit lisztbe forgatjuk, majd kiskanállal rátesszük a masszát. Én kb. 4 teáskanálnyit tettem rá.

A többit kiolajozott,lisztezett tepsibe raktam, majd raktam a lisztbe forgatott cseresznyét és epret.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sült.

DSC_0835 (Large)

Görög joghurttal és eperrel kínáltam:-).

DSC_0843 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Más gyümölccsel is elkészíthető.