A nyár kényeztet bennünket sok-sok zöldséggel. Nyári kedvencem a padlizsán,amit számtalan változatban kipróbáltam.

Most a főszerep a szárított pestoé és a pecorini sajté volt, vagyis ezekkel még soha nem ízesítettem.

Nehezebb leírni,mint elkészíteni:-)

Hozzávalók:

2 db nagy padlizsán
2 teáskanál szárított pestó ( van benne fenyőmag,oregáno, bazsalikom)
1 evőkanál pecorini sajt
6-8 dkg feta sajt
4 evőkanálnyi olívaolaj
1 db kemény húsú paradicsom


Elkészítés:

A padlizsánokat meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk hosszában, megsózzuk.
Kb 10 percig hagyjuk, majd leöblítjük, és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A pestót olívaolajjal összekeverjük, és minden padlizsánt egy ecsettel megkenünk.


Egy serpenyőbe kb egy evőkanálnyi olajat teszünk, és mindkét oldalát megsütjük.

Egy kerek tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, erre olívaolajat és beletesszük a padlizsán szeletek felét, erre fetasajtot teszünk majd rátesszük a második szeletet. A tetejére fetát, és reszelt pecorinót rakunk , illetve egy egy szelet paradicsomot.

Középre egy bazsalikom és forró sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt összesütjük.

Ha nincs pestonk fűszerként használható szárított bazsalikom, vagy oregánó, napraforgó… stb.


Jó étvágyat kívánok! A virágokat annyira szeretem,mint a főzést,most belevittem a képekbe egy kicsit a nyár színeit 🙂