Családunk kedvenc étele a paradicsomszósz,ezért gyakran kerül az asztalunkra. Marhahússal a legfinomabb. Ma épp marhahúslevest főztem,így nem volt kérdés,hogy a főtt hús mellé szószt készítsek.
Hozzávalók:
- egy sűrített paradicsom,vagy fél liter házi paradicsomlé
- 2 csapott ek. rozsliszt
- két ek.olaj
- egy hagyma
- zeller zöld,petrezselyem
- egy szelet tv paprika
- só,
- egy tk. piros paprika
- egy tk. cukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
Olajon világos rántást készítünk, vagyis a serpenyőbe olajat teszünk, erre rárakjuk a lisztet, jól összekeverjük,de nem pirítjuk meg, világos színű legyen,erre rászórjuk a piros paprikát és 2 dl hideg vízzel felengedjük, beletesszük a sűrített paradicsomot, én kiszoktam mosni a dobozt, és folyamatosan kavargatjuk,hogy csomómentes legyen.
Belerakjuk egészben a megpucolt hagymát, zellert, petrezselymet,paprikát, sót ízlés szerint.
Kb 10 percig főzöm, majd kidobom belőle a zöldségeket. Egy kis cukorral,vagy édesítőszerrel ízesítem.
Krumplival főtt hússal kínáltam.
Most a krumplit héjában megfőztem,majd meghámoztam. Egy teflon serpenyőben olajat hevítettem,sóztam,beleraktam egy fél hagymát, és utána a félbe vágott krumplikat. Kicsit megpirítottam és tálaltam. Nagyon jól átvette a hagyma ízét a krumpli.
Jó étvágyat kívánok hozzá!