Családunk kedvenc étele a paradicsomszósz,ezért gyakran kerül az asztalunkra. Marhahússal a legfinomabb. Ma épp marhahúslevest főztem,így nem volt kérdés,hogy a főtt hús mellé szószt készítsek.

Hozzávalók:

  • egy sűrített paradicsom,vagy fél liter házi paradicsomlé
  • 2 csapott  ek. rozsliszt
  • két ek.olaj
  • egy hagyma
  • zeller zöld,petrezselyem
  • egy szelet tv paprika
  • só,
  • egy tk. piros paprika
  • egy tk. cukor vagy édesítőszer

Elkészítés:

Olajon világos rántást készítünk, vagyis a serpenyőbe olajat teszünk, erre rárakjuk a lisztet, jól összekeverjük,de nem pirítjuk meg, világos színű legyen,erre  rászórjuk a piros paprikát és  2 dl hideg vízzel felengedjük, beletesszük a sűrített paradicsomot, én kiszoktam mosni a dobozt, és folyamatosan kavargatjuk,hogy csomómentes legyen.
Belerakjuk  egészben a  megpucolt hagymát, zellert, petrezselymet,paprikát, sót ízlés szerint.
Kb 10 percig főzöm, majd kidobom belőle a zöldségeket. Egy kis cukorral,vagy édesítőszerrel ízesítem.

Krumplival főtt hússal kínáltam.

DSC_0033 (Large)

Most a krumplit héjában megfőztem,majd meghámoztam. Egy teflon serpenyőben olajat hevítettem,sóztam,beleraktam egy fél hagymát, és utána a félbe vágott krumplikat. Kicsit megpirítottam és tálaltam. Nagyon jól átvette a hagyma ízét a krumpli.

Jó étvágyat kívánok hozzá!