Hozzávalók:

8 tojás,16 ekanál finom liszt,16 ekanál cukor (kristály),1 sütőpor,3 teáskanál méz,2 teáskanál mézeskalács alap por,,8 evőkanál víz,1 vanília cukor.
Töltelék, porcukor szórni díszítésnek plusz lekvár alá, egy kevés meggylekvár, és a díszítéshez is én barackot használtam.
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztom a vaníliás cukor felét a tojás fehérjébe a másik felét a sárgájába teszem,felverem a fehérjét majd a sárgáját kezdem közben beleteszem a cukrot is,mikor elolvadt benne és krémes lett,akkor beleteszem a lisztet abba belekeverem a sütőport ,ismét robotgéppel keverem közben beleszórom a mézeskalácsport ,és a mézet meg a vizet.jó krémesre keverem ha túl kemény lett mert sok lisztet tettem bele akkor icipici vizet hozzáadok.Majd összekeverem. Összekeverem óvatosan a fehérjével. – Két sütőformát használtam ,kuglófforma nem a lyukas fajta és zselétorta forma.ezeket bekenem zsírral,és ebbe öntöm,és előmelegített sütőbe beteszem 200 fokon megsütöm.megsült kiveszem a formából.A zselétorta formájúnak a tetejére porcukrot szórtam ne szívja és ne ázzon át a piskóta és erre kentem a meggylekvárt jó vastagon,ráborítom a közepére a kuglófformájút.Majd mindezt megszórom tetszés szerint porcukorral,és a közepében szívformát teszek ebbe kanalazom a lekvárt ,óvatosan leveszem és kész a torta lehet gyertyával díszíteni .
Jó étvágyat hozzá! Mennyei finom puha lesz a tészta.

 

Készítette Kádárné Kálló Edit