Egy ötlet a maradékok felhasználására:-) Előző este a nyúlsült mellé pörgős bulgur és édesburgonya volt a köret. A megmaradt alapanyagokat használtam a fasírt készítéséhez:-). Amikor készítettem az ebédet a rádiót hallgattam és épp a nyúlhúsról beszéltek, hogy Magyarországon aránylag sokat tenyésztenek, de nagyon ritkán kerül terítékre.

Hozzávalók:
5 evőkanál párolt bulgur
4 evőkanál olíva olajon sült édesburgonya
1 kis fej lila hagyma
1 db kis sárgarépa lereszelve ( két evőkanál)
petrezselyem zeller zöld
só,bors
1 db tojás
1 evőkanál apóra reszelt füstölt karaván sajt
2 csapott evőkanál zsemlemorzsa
1 csapott evőkanál szezámmag
2 evőkanál olíva olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojást villával habosra verjük,hozzáadjuk az alapanyagokat, jól elkeverjük. Majd nedves kézzel formázzuk és beleforgatjuk a zsemlemorzsával elkevert szezámmagba. Egy tapadásmentes serpenyőbe tesszük az olíva olajat ( nem kell bő zsiradék) és készre sütjük.

Nekem 10 db lett.

Lehet mártogatóssal kínálni,vagy lehet főzelék feltétje, de leves mellé is finom.

Kínálható nyúlhús mellé 🙂

https://blog.keva.hu/recept/nyulsult-porgos-bulgurral/

A padlizsános mártogató, vagy tésztaszósz.

Hozzávalók:

1 db diónyi lila hagyma
1 szelet piros paprika
2 dl hámozott paradicsomkonzerv
1 db sült padlizsán
1 teáskanál fokhagymasó
1 késhegynyi petrezselyem és bazsalikom
1 db sárgarépa
1 negyed zeller
1 evőkanál olíva olaj


Elkészítés:

Az olíva olajon megdinszteljük a hagymát,paprikát,apróra kockázott sárgarépát és zellert. Felengedjük a paradicsommal, pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a felvágott elősütött padlizsánt. Kb 2 dl vízzel hígítjuk,majd kiforraljuk.

Lehet mártogatósnak,vagy tésztaszósznak is használni.