Miért is lett duplán sajtos a csirkemell? A receptből megtudjátok! 🙂

Hozzávalók két személyre:

  • 2 nagy db. csirkemell filé
  • 2 szelet (kb.5 dkg fetasajt)
  • 6 szelet mozzarella
  • egy csokor kapor
  • két evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 4 szelet bacon
  • fél tasak finomfőzelék alap (sárgarépa, borsó)
  • petrezselyemzöld,lestyán
  • 4-5 koktél paradicsom
  • só,bors
  • 1 dl édes Tokaji Szamorodni
  • 1 zöldhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.

A fetasajtot a villával  összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.  A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel.

Borssal meghintjük.( Nem sóztam,mert a feta, és a bacon is sós).

A gáztűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt  8-10 percig pároljuk.Közben a sütőt  előmelegítjük .

Egy tálat kivajazunk,beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét,majd ráöntjük a zaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük,sózzuk. A vajat  rámorzsoljuk , a paradicsomkarikákat is rárakjuk.

A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket,lefóliázva a sütőbe tesszük kb. 10 percre,majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk A sajt szépen ráolvad a csirkére, belül nagyon  finom puha marad.

Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!