Miért is lett duplán sajtos a csirkemell? A receptből megtudjátok! 🙂
Hozzávalók két személyre:
- 2 nagy db. csirkemell filé
- 2 szelet (kb.5 dkg fetasajt)
- 6 szelet mozzarella
- egy csokor kapor
- két evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- 4 szelet bacon
- fél tasak finomfőzelék alap (sárgarépa, borsó)
- petrezselyemzöld,lestyán
- 4-5 koktél paradicsom
- só,bors
- 1 dl édes Tokaji Szamorodni
- 1 zöldhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.
A fetasajtot a villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel.
Borssal meghintjük.( Nem sóztam,mert a feta, és a bacon is sós).
A gáztűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk.Közben a sütőt előmelegítjük .
Egy tálat kivajazunk,beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét,majd ráöntjük a zaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük,sózzuk. A vajat rámorzsoljuk , a paradicsomkarikákat is rárakjuk.
A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket,lefóliázva a sütőbe tesszük kb. 10 percre,majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk A sajt szépen ráolvad a csirkére, belül nagyon finom puha marad.
Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Dübarié szeletet szeretnék készíteni, de a krém pontos leírását nem találom.Segítene valaki!
kedves Icu linkelem,itt a blogban megtalálod:https://blog.keva.hu/recept/dubarry-csirkemell/