Már írtam róla,hogy nagyon ritkán kerül a magyar ember asztalára nyúlhús,pedig nagyon finoman elkészíthető. Sovány hús, szükség ízesíteni. Most egy ünnepre is beillő fogást készítettem.

Hozzávalók két személyre:

  • két db nyúl hátsó comb
  • 1 nyúlmáj
  • kis fej hagyma
  • fél fej lila hagyma
  • szárított paradicsom 3-4 db
  • fél szelet fehér kenyér
  • 1 sült krumpli (ez kimaradhat)
  • 1 tojás
  • petrezselyem zöld
  • só,bors
  • 8-10 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 szelet bacon
  • 1 dl édes pezsgő
  • A nyúl pácolásához
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 duci gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Megmossuk a húst,leitatjuk a vizet róla, a csont mellett hosszában zsebet vágunk.
A tejfölt összekeverjük a mustárral,olajjal,őrölt borssal, egy zúzott fokhagymával ,ebbe beleforgatjuk a húst. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Egy fej hagymát apróra vágunk,  olívaolajon egy csipet só hozzáadásával megdinszteljük, rátesszük  a szárított paradicsomot,majd  rárakjuk az apróra vágott nyúlmájat, két-három percig pirítjuk.
Egy tálban elkészítjük a tölteléket, vízbe áztatjuk a  kenyeret, majd  kinyomkodjuk, összekeverjük egy tojással,rátesszük az apróra vágott sült krumplit, a hagymás nyúlmájat,meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel,belekeverjük a reszelt sajt felét.

DSC_0880 (Large)

Majd ezt a tölteléket beletesszük a nyúlcombba. Baconnal körbetekerjük és kiolajazott tepsibe rakjuk, ha  marad meg massza, azt baconba tekerjük és a hús mellé rakjuk. A comb tetejére lila hagyma szeletet és aszalt paradicsomot teszünk.

DSC_0889 (Large)

Ráöntjük a pezsgőt és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük  .
Sütés közben két- három alkalommal  meglocsoljuk. Ha megpuhult a hús levesszük a fóliát, rátesszük a reszelt sajt felét és készre sütjük.

DSC_0933 (Large)

Salátával kínáljuk,de lehet köretként rizst vagy párolt zöldséget adni. Én most puliszkatekerccsel kínáltam.

DSC_0985 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok!