Már írtam róla,hogy nagyon ritkán kerül a magyar ember asztalára nyúlhús,pedig nagyon finoman elkészíthető. Sovány hús, szükség ízesíteni. Most egy ünnepre is beillő fogást készítettem.
Hozzávalók két személyre:
- két db nyúl hátsó comb
- 1 nyúlmáj
- kis fej hagyma
- fél fej lila hagyma
- szárított paradicsom 3-4 db
- fél szelet fehér kenyér
- 1 sült krumpli (ez kimaradhat)
- 1 tojás
- petrezselyem zöld
- só,bors
- 8-10 dkg reszelt trappista sajt
- 4 szelet bacon
- 1 dl édes pezsgő
- A nyúl pácolásához
- 2 ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 1 ek olívaolaj
- 1 duci gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Megmossuk a húst,leitatjuk a vizet róla, a csont mellett hosszában zsebet vágunk.
A tejfölt összekeverjük a mustárral,olajjal,őrölt borssal, egy zúzott fokhagymával ,ebbe beleforgatjuk a húst. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Egy fej hagymát apróra vágunk, olívaolajon egy csipet só hozzáadásával megdinszteljük, rátesszük a szárított paradicsomot,majd rárakjuk az apróra vágott nyúlmájat, két-három percig pirítjuk.
Egy tálban elkészítjük a tölteléket, vízbe áztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodjuk, összekeverjük egy tojással,rátesszük az apróra vágott sült krumplit, a hagymás nyúlmájat,meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel,belekeverjük a reszelt sajt felét.
Majd ezt a tölteléket beletesszük a nyúlcombba. Baconnal körbetekerjük és kiolajazott tepsibe rakjuk, ha marad meg massza, azt baconba tekerjük és a hús mellé rakjuk. A comb tetejére lila hagyma szeletet és aszalt paradicsomot teszünk.
Ráöntjük a pezsgőt és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük .
Sütés közben két- három alkalommal meglocsoljuk. Ha megpuhult a hús levesszük a fóliát, rátesszük a reszelt sajt felét és készre sütjük.
Salátával kínáljuk,de lehet köretként rizst vagy párolt zöldséget adni. Én most puliszkatekerccsel kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!