Hihetetlen egybeesés:-), én a tegnap Dubarry csirkemell receptjét keresgettem és rábukkantam az Andi http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/02/csirkemell-dubarry-modra.html
receptjére és ezt használtam alapreceptként , ma pedig az Andi az én https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg oldalamról sütötte a csörögét, pedig nem is beszéltünk egymással.
Bocsánat, én változtattam az eredeti recepten, ezért
Dubarry csirkemell Sára módra 🙂
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 nagy szelet csirkemell filé
- 7-8 darab karfiolrózsa
- só, bors,szerecsendió ízlés szerint, csapott mokkáskanál pirospaprika
- 5 dkg rozs liszt+ egy teáskanál rozsliszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- egy tömlős krémsajt 2/3 része
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 4 szelet piros kápia paprika
Elkészítés:
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ paprika keverékbe. Teflon serpenyőben az olajat felhevítjük és a csirke mellett elősütjük, oldalanként kb. 3-3- percig. Egy kerámia tepsit a vajas papírral körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt karfiolrózsákat. A tepsiben amiben a húst elősütöttem elkészítettem mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, beletesszük a tömlős sajtot . Ezt a masszát kanállal rászedjük a karfiolra, a tetejére rátesszük a paprika szeletet és forró sütőbe toljuk.
Nálam 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sült. Amikor megbarnul a mártás rászórjuk a parmezánt és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe ameddig ráolvad a tetejére. Annyira ízlett, hogy hétvégén ismét elkészítem
🙂 .
Rizzsel és uborkasalátával ettük.
Jó étvágyat!