Hihetetlen egybeesés:-), én a tegnap  Dubarry csirkemell receptjét keresgettem és rábukkantam az Andi http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/02/csirkemell-dubarry-modra.html

receptjére és ezt használtam alapreceptként , ma pedig az  Andi  az én  https://www.facebook.com/KeVaEgeszseg   oldalamról   sütötte a csörögét, pedig nem is beszéltünk egymással.

Bocsánat, én változtattam az eredeti recepten, ezért

Dubarry csirkemell Sára módra 🙂

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet csirkemell filé
  • 7-8 darab karfiolrózsa
  • só, bors,szerecsendió ízlés szerint, csapott mokkáskanál pirospaprika
  • 5 dkg rozs liszt+ egy teáskanál rozsliszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • egy tömlős krémsajt 2/3 része
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 szelet piros kápia paprika

Elkészítés:
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni.  A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ paprika keverékbe. Teflon serpenyőben az olajat felhevítjük és a csirke mellett elősütjük, oldalanként kb. 3-3- percig. Egy kerámia tepsit a vajas papírral körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt karfiolrózsákat. A tepsiben amiben a húst elősütöttem elkészítettem  mártást.  A  vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, beletesszük a tömlős sajtot . Ezt a masszát kanállal rászedjük a karfiolra, a tetejére rátesszük a paprika szeletet és forró sütőbe toljuk.

Nálam 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sült. Amikor megbarnul a mártás rászórjuk a parmezánt és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe ameddig ráolvad a tetejére. Annyira ízlett, hogy hétvégén ismét elkészítem
🙂 .

Rizzsel és uborkasalátával ettük.

Jó étvágyat!