Az első Diótortám :-), készítette Kiss Nehéz Ildikó
Hozzávalók:
6 db tojás
30 dkg dió
36 dkg cukor
7 dkg zsemlemorzsa
2 dkg liszt
4 e.k rum
1 dl tej
15 dkg vaj
fél zacskó sütőpor
Tészta: 6 db tojás fehérjét kemény habbá verünk .külön tálba a 6 db sárgáját 16 dkg cukrot fehéredésig keverjük bele tesszük a 10 dkg diót 7 dkg zsemlemorzsát 2 dkg lisztet és végén 2 e.k rumot.
160 fokos sütőben 25 percig sütöm ,majd ha kihűlt 3 részre vágom
Krém :20 dkg cukor 20 dkg darált diót 1 dl tej 15 dkg vaj 2 e.k rum ezeket felfőzőm majd ha kihűlt rétegelem a tortalapokat és a tetejét meg persze az oldalát is
nekem fini és alig tartalmaz lisztet az egész tiszta dió hozzá teszem én eltértem a recepttől és a lisztet -zsemlemorzsát Mandulaliszttel cseréltem fel.
Jó étvágyat!
Köszönjük !