Még most délután is elkészíthető nagyon egyszerű finomság! 🙂 Valentin napra is kitűnő ajándék. Pasik, ha Ti adjátok ajándékba, akkor tuti, hogy leveszitek a párotokat a lábáról! 🙂 Lehet, hogy dupla adaggal kell kezdeni!! 🙂

Halászné Gabi:-)

DIÓGOLYÓ

Hozzávalók:
1 tábla (10 dkg) jó minőségű étcsokoládé,
5 dkg vaj,
20 dkg darált dió,
5dkg-nak megfelelő édesítő (én folyékony Sussinát tettem bele),
5 dkg nagyonapróra vágott kandírozott narancshéj vagy aszalt sárgabarack,
1 evőkanálnarancslekvár vagy baracklekvár (attól függően, hogy milyen aszalt gyümölcsöthasználunk),
rum aroma

A bevonáshoz 5 dkg durvára darált dió

Elkészítés:A csokoládét a vajjal fölolvasztjuk. Én gázon, nagyon kicsi lángon lábosba tettem, de nagyon kell vigyázni, hogy ne hogy leégjen. Inkább vedd le többször.

Belekeverjük a diót, a fölaprítottaszalt gyümölcsöt, a lekvárt, a rum aromát, és az édesítőt. Az egészet jólösszekeverjük, majd a hűtőben kihűtjük. A kihűlt masszából kis diónyi golyókatformázunk. Durvára darált dióban meghempergetjük őket.

Megjegyzés:
Már is lehet csomagolni, pld. muffin papírba, vagy celofánba, esetleg kis dobozba. Én a boltban szereztem olyan dobozt, aminek a fedőlapja átlátszó volt. (Kivették belőle a darabos csokikat, épp a polcokat töltötték fel :-).)
Tettem bele szép karácsonyi szalvétát (nem kirívót, hanem pasztell színűt, és abba tettem bele, szép sorba. Annyi sorba, ahányféle volt! 🙂

Köszönjük Halászné Gabriellának a receptet! 🙂