Üljön egy támlásszék legszélére !
LÁBTORNA a düsseldorfi egyetem módszere nyomán

1.) Talpait helyezze a talajra és lábujjait hajlítsa be, majd feszítse felfelé. Mindkét oldalon egyszerre, tíz alkalommal.
2.) Sarkát helyezze a talajra és lábfejét bokában feszítse felfelé, majd helyezze a talajra. Ezután sarkát emelje föl és lábujjait tartsa a talajon. Mindkét oldalon egyszerre, tízszer.
3.)Sarkait helyezze a talajra, majd lábfejét emelje fel, mint az elõbbi gyakorlatban, de oldalt kifordítva helyezze le. Ezután oldalt emelje fel, majd középen helyezze a talajra. Ügyeljen rá, hogy sarka mindvégig a talajon maradjon! Mindkét oldalon egyszerre, tízszer.
4.) Fenti gyakorlatot ismételje meg, ám ezúttal a lábujjait tartsa a talajon és a sarkát emelje meg és helyezze le oldalt
5.) Emelje föl a lábát és nyújtsa ki térdben. A levegõben feszítse hátra, majd lefelé a lábfejét. Felváltva a két oldalon, tízszer
6.) Nyújtsa ki az egyik lábát a talajon, emelje fel és feszítse hátra lábfejét, majd helyezze vissza a talajra. Felváltva végezze a gyakorlatot a két oldalon.
7.) Végezze az elõzõ gyakorlatot mindkét lábbal egyszerre.
8.) Nyújtsa ki mindkét lábát és nyújtva emelje fel, majd lábfejét feszítse hátra ill. a talaj felé. Ezután helyezze vissza a talajra. Egyszerre végezze a gyakorlatot a két oldalon, összesen tízszer.9.) Nyújtsa ki az egyik lábát majd emelje fel. Körözzön bokájával befelé és kifelé, majd írjon számokat vele a levegõben, végül helyezze a talajra. Felváltva végezze a gyakorlatot a két oldalon, tízszer.
10.) Helyezzen az egyik meztelen talpa alá egy újságlapot majd lábujjaival gyûrje össze. Apró papírdarabkákat próbáljon az újságra lábbal ráhelyezni és így gyûrje össze. Mindkét oldalon egyszer végezze a gyakorlatot

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1487/
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1196/
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/669/
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1488/