Ez a csirkeétel valóban pillanatok alatt elkészül. Akár hétköznap is összedobható.
Most csak 15 percig hagytam a pácban,mert siettem,de akár előző nap is bepácolhatjuk a csirkemellet.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 teáskanál curry
- 1 evőkanál görög joghurt
- csipetnyi bors
- só
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- fél dl jó minőségű fehér bor
- 1 db szárított paradicsom
Elkészítés:
A csirkemell filét újjnyi csíkokra vágjuk.
Elkészítjük a pácot, a curryt a joghurttal és a borssal összekeverjük.Belerakjuk a felaprózott csirkemellet,jól összeforgatjuk.
Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, rádobjuk a vajat , és a felaprított paradicsomot. Hozzáadjuk a csirkemellet, addig pirítjuk míg szép színt kap minden oldala, kb 3 perc oldalanként, majd ráöntjük a bort, hagyjuk hogy az alkohol elpárolódjon, kb 3-4 perc,kicsit befedjük és máris tálalható.
Én most a cukkinis-sárgarépás csíkkal tálaltam. Recept:
https://blog.keva.hu/recept/grillezett-tarja-sargarepas-cukkinivel/
Természetesen adható mellé krumpli,vagy rizs is.