Jaskó  tette fel ezt a kérdést kb. 4 hónapja

“Van e valakinek konkrét gyakorlati tapasztalata a cukorbetegség alternatív kezelési formáiról?

Kimondottan azért tettem fel a kérdésemet, mert tudom, hogy nagy számban érhetők el a természetgyógyászok, a gyógyteák, a életmód reformátorok és még sorolhatnám. Ezekről igen gyakran hallani, de én a konkrét végkövetkezményre lennék kíváncsi. Használt e a kezelés. Esetemben például nagyon eredményes volt a fokhagyma fogyasztása. Mérhetően csökkent a koleszterin szintem, rugalmasabbak lettek a hajszálereim, kiegészítve a pásztortáska-fű tea fogyasztásával, jelentős mértékben csökkent a szemfenéki (üvegtesti) bevérzéseim száma. A széleslevelű útifű használatával, a két évig nem gyógyuló talpfekélyem 9 hét alatt nyomtalanul eltűnt, vagy az agykontroll alkalmazásával meg tudtam állítan a szemfenéki vérzést, csökkenteni tudom a fájdalomérzetet stb. Ezeket a dolgaimat viszont a kezelőorvosaimmal egyeztetve és folyamatos ellenőrzésük mellett csináltam. Néha hitetlenkedtek, de az eredmények láttán elfogadták, sőt egyes dolgokat maguk is alkalmaznak ezekből. Viszont az is tény, hogy a családi barátaink 14 évesen diabeteszessé vált kislányukat hónapokig hordták egyik gyógyásztól a másikig. Súlyos tízezreket kifizettek olyan embereknek, akik az inzulinelhagyásával és a teljes gyógyulással kecsegtették őket. Tették mindezt annak ellenére, hogy érvelni próbáltam ellene, de teljesen eredménytelenül. Még szerencse, hogy nem lett tragédia a vége, mert a kislányt nagyon leromlott állapotba “sikerült” hozniuk és hosszas kórházi kezelés lett a vége. Azóta belátták a tévedésüket. Csupán szeretetből és féltésből tették mindezt, de a vámszedők pontosan erre építenek.
Tehát én pontosan az ilyen jellegű pozitív és negatív beszámolókkal szeretnék megismerkedni. Azzal a nem titkolt céllal, hogy kiszűrjük a hiszékenység vámszedőit és csak azokat a szereket és módszereket fogadjuk el, illetve alkalmazzuk, amelyek már többeknél bizonyítottak. Viszont amit minden esetben nagyon fontosnak tartok: amennyiben bárki bármit alkalmazni kezd, arról folyamatosan tájékoztassa a kezelő orvosait, mert néhány szer komolyan bekavarhat az alapkezelés menetébe, sőt még a rendszeresen szedett gyógyszerek hatását is befolyásolhatja, ami azután vagy komoly bajt okoz, illetve tévútra viheti az alapkezelést.
Saját tapasztalatom és ezt határozottan merem állítani: Bármilyen kiegészítő szert, vagy módszert alkalmazunk, a tüneteinket enyhíthetjük, a szövődményeink megállhatnak, akár vissza is fejlődhetnek, DE A CUKORBETEGSÉG ETTŐL MÉG NEM FOG ELMÚLNI!!! ”

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1656/